szerző:
hvg.hu

Szombaton riasztották az Állatmentő Sereg munkatársait, hogy Zala megyében megint kutyacsempészeket fogtak a rendőrök. Ahogy arról nemrég beszámoltunk, nemrég egy olasz férfi bukott le, miközben úton volt Olaszország felé Magyarországon szaporított kiskutyákkal.

Ezúttal viszont 31 kiskutyát zsúfoltak be egy Mercedes csomagtartójába, az alig 4-8 hetes, különböző fajtajellegű kutyák egymást taposták. Az állatvédők szerint közülük sokan nem élték volna túl az utat, mert szinte kivétel nélkül betegek, ráadásul túl fiatalon lettek elválasztva anyjuktól.

A csivavák, francia bulldogok és uszkárok többsége valószínűleg genetikai betegségeket hordoz, hiszen nem tenyésztőtől, hanem szaporítótól származnak.

Mostanra chipet kaptak és állatorvos kezeli őket, a következő szervezetek összefogásával lett helyük: Állatmentő Sereg, Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala, Állatvédők Vasi Egyesülete, Csivava Fajtamentő Egyesület, Ebremény Kutyavédő Egyesület, Noé Állatotthon Alapítvány, Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány, Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület, Vahur Állatvédő Egyesület.

A csempész elleni eljárásról itt olvashat tovább!

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!