szerző:
hvg.hu

Niedermüller Péter a DK-ból kritizálta Ujhelyi Istvánt az MSZP-ből. Adok-kapok a javából.

Az egész ott kezdődött, hogy Niedermüller kiírta a Facebook-oldalára, hogy látta szocialista kollégáját az ATV-ben, ahol azt mondta Ujhelyi, ő sem akar tömeges migrációt, kötelező kvótát, mert nem segíthet a magyar társadalmon egy ilyen típusú migráció.

Na most ahhoz képest, hogy a kolléga úr négy éve itt ül az EP-ben, tudnia kellene, vagy ha nem tudja, akkor tájékozódnia illene, hogy nincs tömeges migráció, menekültek vannak, nincs kötelező kvóta, a magyar kormánynak mindössze 1294 menedékkérő kérelmét kellene elbírálnia. Több mint sajnálatosnak tartom, hogy az MSZP az ellenzék választási vereségéből azt a következtetést vonta le, hogy bele kell állnia, támogatnia kell a Fidesz ostoba, hazug, aljas és gyalázatos gyűlöletkampányát. Hidd el, István, nem éri ez meg! Nem ettől leszel "büszke magyar hazafi".

Ujhelyi kommentben válaszolt először, példátlannak nevezte, hogy politikustársa Facebook-hirdetésben ugrott neki, nem érti, milyen hátsó szándéka lehet Niedermüllernek.

A migráció ügyével kapcsolatban nem mondtam sem újat, sem vállalhatatlant. A felső korlátok nélküli, kvóta szerinti elosztást eddig sem támogattam, támogattuk és ezután sem fogjuk. Csak a Fidesz keveri össze a menekültkérdést és a migrációt, Te ne ess ugyanebbe a hibába és ne próbálj egyenlőségjelet tenni az orbáni propaganda és az én álláspontom közé. Minden menedékkérőnek, aki jogosult rá, minden segítséget és oltalmat meg kell adni az európai szolidaritás és emberség jegyében. Ezt vallottam eddig és ezt vallom most is. A Fidesz-kormány züllött és gerinctelen propagandája összemossa az összemoshatatlant és életveszélyes gyűlöletkampányt folytat teljes népcsoportok ellen. Ez tűrhetetlen! Annak kimondása viszont szerintem elvárt és elvárható, hogy európai parlamenti képviselőként, a magyar emberek érdekeit szem előtt tartva nem támogatom a tömeges migrációt és a korlát nélküli kvótákat. Ahogy mindig is mondtam: a szolidaritásnak nincs határa, a befogadásnak viszont van! Ha gondolod, gyere át hozzánk egy kávéra és ott folytassuk, ne Facebook-hirdetésekben...

Majd még egy bejegyzést szentelt az ügynek:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Négy évet kapott a Fejér megyei tanárnő, aki rendszeresen ágyba bújt egyik tizenéves diákjával

Négy évet kapott a Fejér megyei tanárnő, aki rendszeresen ágyba bújt egyik tizenéves diákjával

Elkezdődött az ELTE sztrájknapja, CEU-sok és corvinusosok is csatlakoztak

Elkezdődött az ELTE sztrájknapja, CEU-sok és corvinusosok is csatlakoztak

Rekordösszeget fizetett egy ínyenc ezért a szarvasgombáért

Rekordösszeget fizetett egy ínyenc ezért a szarvasgombáért

Nocsak, összehajtható tabletet is tervez a Samsung?

Nocsak, összehajtható tabletet is tervez a Samsung?

Menyasszonya szeme láttára esett össze a csornai focista

Menyasszonya szeme láttára esett össze a csornai focista

14 milliárd forintért ment el "a gyémántok Leonardo da Vincije" – videó

14 milliárd forintért ment el "a gyémántok Leonardo da Vincije" – videó