szerző:
hvg.hu

Lakatos Béla nemrég minősítethetlen hangnemben beszélt egy tanárral, erről is beszél a legfrissebb HVG portréjában a városvezető.

Pszichiátriai kezelésre megy az ácsi polgármester, és a jövőben tartózkodik a nem megfelelő megnyilvánulásoktól – Lakatos Bélának ezt szabta feltételül a település képviselő-testülete, hogy a helyén maradhasson.

A keddi testületi ülésen született döntésről a polgármester nem nyilvános Facebook-posztban számolt be, amelyet az Index szúrt ki. A bejegyzésben Lakatos elismeri azt, hogy – mint a kormánypárti sajtóban néhány napja megjelent – vállalhatatlan hangnemben beszélt a helyi iskolában, és halálosan megfenyegette az egyik tanárt is. „Polgármesterként vállalom az erkölcsi felelősséget az iskolában történtek miatt. Viselkedésem elfogadhatatlan volt, és mélyen megbántam, a tantestülettől elnézést kértem” – írja a korábban fideszes, most momentumos településvezető, aki azt is vállalta, hogy a kezelés után közmeghallgatáson válaszol a helyiek kérdéseire.

Lakatos Béla ugyanakkor arra kérte azokat, akik „illegális felvételekkel lejáratták a sajtóban lakóhelyünket”, hogy fejezzék be ellene irányuló hadjáratukat.

A Tv2 híradójában is bejátszott felvételeket úgy vágták meg, hogy nem derül ki, miért fenyegetőzött Lakatos.

Az Index utolérte a polgármestert, aki megerősítette: ő ajánlotta fel, hogy kezelésre megy. Kiemelte: az utóbbi időben megviselte egy fiatal rokona halála, ez is magyarázhatja a viselkedését, de szerinte a felvételekkel szándékosan próbálják lejáratni. Lakatos Béla a legfrissebb HVG Portré rovatában is beszél az eset körülményeiről, és a családját ért tragédiáról.

(Index)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Boszorkányok készülnek rontást küldeni Trump főbírójára

Boszorkányok készülnek rontást küldeni Trump főbírójára

Bajorország: a történelem vége?

Bajorország: a történelem vége?

Hasogdzsi-ügy: bizonyítékokat találtak, a szaúdi főkonzul elhagyta Törökországot

Hasogdzsi-ügy: bizonyítékokat találtak, a szaúdi főkonzul elhagyta Törökországot

Hamarosan Budapestre is indíthat járatot a Laudamotion

Hamarosan Budapestre is indíthat járatot a Laudamotion

Erste, OTP, Fundamenta: eddig fogadják a lakástakarékos ügyfeleket

Erste, OTP, Fundamenta: eddig fogadják a lakástakarékos ügyfeleket

A Fendi ezerdolláros sálját nehéz nem egy vaginának látni

A Fendi ezerdolláros sálját nehéz nem egy vaginának látni