szerző:
hvg.hu

A volt MDF volt vezető politikusa szerint az MSZP–Párbeszéd és a Liberálisok politikusaira nem lehet bízni az ország vezetését.

Herényi Károly és Lendvai Ildikó volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége, az egyik téma pedig Molnár Gyula (MSZP) és Fodor Gábor (Liberálisok) különalkuja volt, miszerint az MSZP korábbi elnöke arról szerződött saját hatáskörben Fodor Gáborékkal, hogy a szocialisták évente 60 millió forinttal támogatják a Liberálisokat.

Lendvai ezzel kapcsolatban azt mondta, Molnár hibázott, nem lehet ilyet csinálni, de tudja, hogy mire gondolhatott. „Széles pártszövetséget akartunk, de senki nem merte vállalni, hogy 3 párt neve legyen a lista fölött, mert ahhoz 15 százalék kell. Ez eddig érthető. Igen ám, de állami támogatást csak az kap, aki önálló jelöltet indít a saját nevén, vagy szerepel a neve egy listán. A liberálisok azzal, hogy egy olyan listára jöttek, amin nincs ott a nevük, elestek az évi 75 milliós támogatásuktól.”

Herényi itt közbevágott, mondván a Liberálisok mindenképpen elvesztették volna a támogatást, mert fél százalékot sem értek volna el. Lendvai ezzel egyetértett, hozzátette, a tárgyalófelek úgy gondolhatták, hogy a Liberálisoknak jár valami kompenzáció. Herényi erre mondta azt, hogy:

Nagyon bölcsek a magyar választópolgárok. Nagyon nehéz ezt nekem kimondani, de marha jól tették, hogy a Fideszre szavaztak, mert amit ez a társaság produkál a választások óta; az LMP-ben összeverekedtek, (…) a Toroczkai az most szakítja szét a Jobbikot, az MSZP-ben meg borzasztó, amit a Fodor Gáborék csináltak, hogy megalakul, az a szerencsétlen Burány Sándor átül, oda, hogy rendben legyen ott minden, és akkor ezt így fölrúgják. Ilyen emberekre nem lehet az ország vezetését rábízni.

Lendvai erre úgy fogalmazott, nem tudja megvédeni az ellenzéket, amit az ellenzék mutat a választás után, az még rosszabb, mint amit a választás előtt mutatott. „Pedig az sem volt semmi.”

(A kiemelt képen Herényi Károly Dávid Ibolyával.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy sikertörténet vége: ma temetik a Portugált

Egy sikertörténet vége: ma temetik a Portugált

Francia kisrepülő miatt riasztották a Gripeneket

Francia kisrepülő miatt riasztották a Gripeneket

Egymás előtt kell vetkőzniük a férfiaknak és nőknek egy fővárosi kórház egynapos sebészetén

Egymás előtt kell vetkőzniük a férfiaknak és nőknek egy fővárosi kórház egynapos sebészetén

Fejszével ütötte agyon a feleségére támadó medvét a román férfi

Fejszével ütötte agyon a feleségére támadó medvét a román férfi

Fellázadtak az idősotthon lakói, mert duplájára emelték a díjat

Fellázadtak az idősotthon lakói, mert duplájára emelték a díjat

Nicole Kidman: Befolyásos emberhez mentem hozzá, ez megvédett a zaklatástól

Nicole Kidman: Befolyásos emberhez mentem hozzá, ez megvédett a zaklatástól