szerző:
hvg.hu

Az ügyben már a rendőrség is nyomoz. Az állatvédők szerint a faluban rendszeresen tartanak kutyaviadalokat.

Hergelték, majd egymásnak ugrasztottak két harci kutyát a Bács-Kiskun megyei Izsákon. Az esetről videó is készült, amin az látható, hogy helyi fiatalok arra bátorítják az ebeket, hogy tépjék szét a másikat - számolt be róla a hétfői RTL Híradó, mutatva magát a felvételt is.

A videón szereplők percekig nézték, ahogy a kutyák marják egymást, majd amikor fáradni kezdtek, egyikük kézzel ütögetni kezdte azokat, hogy újból felhergelje a kutyákat, ezután szétválasztották őket.

Az RTL úgy tudja, a felvétel még valamikor kora tavasszal készülhetett, de csak most került fel az internetre. Az ügyet már a rendőrség is vizsgálja.

A műsorban elhangzott, az állatvédők a helyiektől úgy tudják, a faluban rendszeresen tartanak kutya viadalokat az úgynevett Citromszigeten. Egy izsáki gazda arról számolt be, hogy egyik harci kutyáját megmérgezték, a másikat pedig ellopták.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!