szerző:
hvg.hu

Azért ma is előfordul egy-egy zápor, zivatar.

Hétfő napközben a napos időben erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és a keleti tájak kivételével több tájegységünkön is kialakulhatnak lokális jellegű záporok, zivatarok. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel.

A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Hétfőn sem várható fronthatás, de marad a meleg idő. A melegre fokozottan érzékenyek körében továbbra is fáradtság, tompaság jelentkezhet, főként a nagyvárosokban lehet jellemző az alvászavar. Fejfájás, vérnyomás-ingadozás, nehézlégzés többeknél felléphet. Különösen az idősek, valamint a szív- és érrendszeri panaszokkal küszködők számára lehet megterhelő az időjárás.

A többfelé kialakuló zivatarok területén átmenetileg az asztmások állapota is romolhat. Az UV-sugárzás szintje 11 és 15 óra között sokfelé erős fokozatot ér el, célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről. A nagy melegben ne feledkezzünk meg szervezetünk megfelelő mennyiségű folyadék-utánpótlásáról sem, kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

Kedd reggel is gyengén-változóan felhős időre ébredhetünk, elszórtan egy-egy futó zápor is előfordulhat a Dunántúlon és délen. Délkeleten pára- és ködfoltok is kialakulhatnak. Nem lesz jelentős a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!