szerző:
hvg.hu

Vujity Tvrtko sajátos módon próbálja emlékezetessé tenni szerdai debütálását az Egyenes beszédben: meghívta vendégnek Ambrus Attilát, akivel egyszer már – számára nem éppen előnyös végeredménnyel – összeakaszkodtak az ATV képernyőjén.

Rónai Egont helyettesíti a nyáron a műsorvezető, aki személyesen hívta meg az első ilyen adásba a Viszkis néven ismert Ambrust. Az ATV oldalára kikerült, „szenzációként” tálalt hír szerint ez Tvrtko ötlete volt, a korábbi bankrabló pedig azonnal igent mondott. Állítólag még azt sem tudni, milyen témában érkezik a műsorba, így valószínűleg Tvrtko a korábbi elhíresült vitájuk miatt szeretné a nagy hírveréssel járó vendéget.

Ahogy arról múlt ősszel beszámoltunk, egyszer már feszült párbeszéd lett abból, hogy összetalálkoztak a stúdióban, az ellentétük azonban még ennél is régebbi.

Akkor az apropó az volt, hogy bemutatták az Ambrus Attila életét feldolgozó filmet, az ATV Start Plusz című reggeli műsorában azonban Tvrtko ezt oda futtatta ki, hogy mennyire helytelen egy bűnözőt sztárolni. „Ne tagadjuk el, hogy az ön karrierje bankrablóból kiindult imidzs, most is azért foglalkoztatják, azért készült film önről” – ment neki Ambrusnak, csakhogy a Viszkis sem maradt adósa.

Egyrészt higgadtan elismerte, hogy valóban helytelen, amit tett, le is ülte érte a büntetést, és egyetért azzal, hogy ezért nem jár sztárolás. Majd azzal vágott vissza, hogy ő vállalja magát, és legalább a saját nevén él. „Ellentétben néhány emberrel, gondolom Ön, kedves Szilárd, tudja miről beszélek” – szúrt oda Tvrtkónak.

A verbális egymásnak feszülésből utána jó nagy, erősen megosztó végeredményű felhajtás lett az interneten és a bulvárlapokban. Kiderült többek közt, hogy évek óta kóstolgatják egymást, így bizonyára lesz miről beszélniük az esti adásban.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!