szerző:
hvg.hu

Gulyás Gergely egy válasza szerint ennek ellenére mindent megtesznek azért, hogy a polgári vezetés alatt folytatódjon a fejlődés.

2019-ben önkormányzati választások lesznek Magyarországon, a Fidesz újabb kétharmada fényében pedig az ellenzéki oldalon sokakban felmerült, hogy átírják az önkormányzati választások szabályait is. Ezt még Tarlós István budapesti főpolgármester is megpendítette, amikor május elején arról beszélt, hogy ha esetleg eltörölnék a közvetlen főpolgármester-választást, akkor nem vállalná a jelöltséget.

Az MSZP-s Tóth Bertalan ezért rákérdezett a Miniszterelnökséget vezető új miniszternél, Gulyás Gergelynél, hogy tervezik-e a budapesti önkormányzati rendszer átalakítását a választások előtt, de Gulyás kategorikusan kijelentette:

Az önkormányzati rendszert érintő átalakítási javaslat se a Kormány, se az Országgyűlés előtt nincs.

A miniszter ugyanakkor a válaszában arra is kitért, hogy "Budapest mindig akkor fejlődött látványosan, amikor polgári kormánya volt Magyarországnak, illetve a polgári pártok irányították a várost", ezért 

Mindent megteszünk – a fővárosi vezetéssel együttműködve – annak érdekében, hogy ez a fejlődés a jövőben is folytatódjon.

Nyilván tehát a "polgári" vezetés alatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!