szerző:
hvg.hu

Marad a 30 fok feletti csúcshőmérséklet, de a napsütést többfelé zivatarok zavarhatják meg.

Szerdán sokfelé záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk, melyek között egy-egy erősebb zivatar is lehet. Északkeleten már reggel is zenghet az ég, többfelé megélénkül a szél, napközben 26, 32 fok várható – írja az Időkép.

Szerdán is frontmentes lesz az idő. A kevésbé érzékenyek körében is fáradtság, dekoncentráltság, alvászavar, fejfájás jelentkezhet. A fülledté váló levegő sokakat megviselhet, de főként az idősek, valamint a szív- és érrendszeri panaszoktól szenvedők számára lehet megterhelő, vérnyomás-ingadozás, nehézlégzés, rosszullét is felléphet. Az UV-sugárzás szintje 11 és 15 óra között a napos tájakon erős fokozatot ér el.

Felhőszakadás miatt elsőfokú, citromsárga riasztás érvényes Heves, Borsod, Szabolcs és Hajdú-Bihar megye kivételével az egész ország területére.

Csütörtökön az ország nagy részén ismét megnövekedhet a felhőzet. Maradnak a viharok, akár már reggel is kialakulhatnak szórványos záporok, zivatarok. 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!