szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy járókelő tartotta vissza, amíg a rendőrök megérkeztek.

A megalapozott gyanú szerint az 55 éves román férfi és társa május 30. és június 5. között Budapest V. kerületében rendőrnek adta ki magát, több külföldi turistát igazoltatott, majd a sértetteknél kábítószert és hamis pénzt kerestek. A két férfi átnézte a sértettek pénztárcáját, de a benne lévő pénznek csak egy részét rakta vissza, a többit észrevétlenül eltette.

Az álrendőrök ezzel a módszerrel közel 100 ezer forintot csaltak ki több turistától.

Az elkövetők június 5-én este is rendőrnek adták ki magukat, és két német állampolgárt igazoltattak. Elkérték a pénztárcájukat, majd amikor visszaadták az egyik nőnek feltűnt, hogy 300 euróval kevesebb van a tárcájában. A sértett az elkövetők után ment, majd amikor a Belgrád rakparton utolérte őket, segítségért kiáltott. Egy járókelő értesítette a rendőröket, a kiérkezésükig pedig visszatartotta az egyik férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a román állampolgárt üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, társát továbbra is keresik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!