szerző:
hvg.hu

Megint az állatvédők próbálták meg a lehetetlen: egy tíz éves, súlyosan elhanyagolt kutyát juttattak el az utolsó pillanatban egy állatorvoshoz, hátha sikerül megmenteni az életét. Végül későn jött a segítség, de Lizi esete újra felhívja a figyelmet arra, hogy mekkora a baj az állatvédelem területén.

Két éven át gyakorlatilag végignézték a gazdái, ahogy a most 10 éves lesoványodott Lizi testén óriási daganat alakul ki, segítséget viszont már csak nemrég kapott. A kutya az Állatmentő Sereg közreműködésével végül a Noé Állatotthon Alapítványhoz került, amely gondozásába vette, és a Délpesti Állatgyógyászati Központ és Sebészeti Centrumban próbálták megmenteni az életét.

A közösségi oldalon folyamatosan követni lehetett, ahogy az előzetes vizsgálatok kedvező alakulása után megpróbálták a kockázatos műtétet, hátha adhatnak még pár évet szerencsétlen kutyának, amely a mentéskor már felállni sem tudott a daganattól. Az eltávolított tumort lemérték, 16,3 kilót nyomott.

Az állat jól bírta a 4 órás beavatkozást, azonban nem sokkal később végleg elaludt. Sokan szorítottak és adakoztak neki, a Noé a beérkezett összeget más beteg állatok kezelésére fordítja.

A műtétről és a tényleg felfoghatatlanul nagy daganatról több kép is felkerült a szervezet közösségi oldalára, viszont annyira megrázóak, hogy nem közöljük, csak linkeljük, ha valaki mégis saját szemével látná.

Lizi a műtét előtt
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!