szerző:
hvg.hu

27–33 fok között alakul ma a hőmérséklet.

Hétfő reggel a Dunántúlon lesz naposabb az idő, a Dunától keletre felhősebb idő lesz, elszórtan egy-egy futó zápor, esetleg lokális zivatar is előfordulhat.

Napközben elsősorban a Dunától keletre alakulhatnak ki lokális záporok, zivatarok, valamint elszórtan a Dunántúl keleti felén is lehetnek futó záporok. Egy-egy hevesebb zivatar is előfordulhat felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében.

A legmagasabb hőmérséklet 27–33 fok között alakul.

Hétfőn is marad a meleg, fülledt, de frontmentes idő, így a melegre érzékenyeknek az elmúlt napokban tapasztalt panaszokra kell továbbra is számítani. Fáradtság, alvászavarok, dekoncentráltság, fejfájás, egyeseknél migrén jelentkezhet.

A fülledt, magas páratartalmú levegő sokakat megviselhet, de főként az idősek, valamint a szív- és érrendszeri panaszoktól szenvedők számára lehet megterhelő, vérnyomás-ingadozás, nehézlégzés, rosszullét is felléphet. A kialakuló zivatarok területén átmenetileg az asztmások állapota is romolhat.

Az UV-sugárzás szintje 11 és 15 óra között többfelé erős, néhol nagyon erős fokozatot ér el, célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről. A meleg időben ne feledkezzünk meg szervezetünk megfelelő mennyiségű folyadék-utánpótlásáról sem, kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

Kedd reggel sokfelé ébredhetünk napos időre, csapadék nem valószínű, de északon és az Alföld északi felén foltokban pára, köd átmenetileg kialakulhat. A Dunántúlon helyenként élénk lehet a délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!