szerző:
hvg.hu

Kedden még erős lesz a felmelegedés, délen 35, 36 fok is lehet, de gyenge hidegfront is érkezik, ami viharokat hoz. Kedd éjjel ugyancsak zenghet az ég, és a szerda is viharosnak ígérkezik, főként a déli megyékben.

Heves viharok alakulhatnak ki kedden a nap második felében – írja az Időkép. Észak, északnyugat felől a felszín közelében gyenge hidegfront éri el Magyarország térségét. Eleinte északnyugaton várhatóak zivatarok, felhőszakadással, jégesővel és 100 kilométer/óra közeli szélrohamokkal. Legnagyobb esély erre északnyugaton és az Alpokalján mutatkozik.

Később már az ország más területein is kialakulhatnak zivatarok. Eközben a hőség sem csökken még, erős lesz a felmelegedés, délen 35, 36 fok sem kizárt. Estétől egyre többfelé északira, északnyugati fordul és viharossá fokozódik a szél.

A kedd éjjel sem ígérkezik csendesnek, ahogy a zivatarok dél, délkelet felé haladnak, további viharok jöhetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki keddre több megyére heves zivatar vagy felhőszakadás miatt. A hőség miatt a Dél-Dunántúlra, valamint Bács-Kiskun és Csongrád megyére ugyancsak elsőfokú riasztás érvényes. Részletek itt.

Szerdán főként a déli megyékben valószínűek heves viharok. Északon viszont valamelyest mérséklődik a nagy meleg, északnyugaton 22, 25 fok körül várható a nappali csúcs. Az ország legnagyobb részén ugyanakkor még 30 fokot megközelítő maximumok lesznek.

Az igazi felfrissülés csütörtökre várható, a csúcshőmérséklet akkor már csak 20 és 26 fok között alakul.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!