szerző:
hvg.hu

Eleinte sok lesz a napsütés, a délután második felétől azonban erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés.

Délután a Dunántúl nyugati, északnyugati megyéit zivatarok érik el, amelyek egyre intenzívebbé válva és rendszert alkotva haladnak keleti, délkeleti irányba. Este érhetik el a főváros térségét, késő este pedig a Tisza vonalát.

Köztük nagy eséllyel lesznek heves zivatarok, amelyekhez kapcsolódva óránként 90-100 kilométeres szélroham, nagyobb szemű jég és felhőszakadás (20-30 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék) társulhat. Ez utóbbi jelenség szinte bárhol kialakulhat, de a legkisebb eséllyel Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében.

©

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között várható. Emiatt is kiadott figyelmeztetést az OMSZ, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Somogy, Tolna és Zala megyében a napi középhőmérséklet várhatóan 25 Celsius-fok fölött alakul majd.

Szerdára virradó éjszaka az északkeleti országrész felé várhatók zivatarok, míg az ország más részein lassacskán – átmenetileg – megnyugodhat a légkör.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu/MTI Itthon

Villámárvíz volt, csapadékrekord dőlt a Bükkben

A vasárnap délután a hegyvidéken kialakult heves zivatarban is hullhatott néhol 50 milliméternél több csapadék, majd az éjszakai, órákon át tartó felhőszakadásból 100 milliméternél is több eső esett a Bükk egyes részein.