szerző:
hvg.hu

Vagy máris nagyon uborkaszezon van és/vagy tombol az önpíár a Tv2-n: a reggeli műsorban az esti Tények műsorvezetői mondták el, hogy ők a legjobbak. És imádják a hivatásukat. És nem tudtak aludni az amerikai-koreai fejlemények miatt.

Önmagában komikus, amikor a Soros-megölte-volna-az-anyját, leszúrta-feldarabolta, valamint cuki-törpemaki-született típusú anyagokra fixált Tények megpróbálja magát komoly hírműsornak láttatni, de a szerdai önpromójuk egészen szürreális beszélgetést eredményezett.

Felpezsdült a híradós élet az amerikai és az észak-koreai vezető találkozója miatt – ezzel konferálták fel a Mokka szerdai adásában a Marsi Anikó - Gönczi Gábor párost, mire utóbbi azzal erősített rá, hogy utoljára a World Trade Center elleni támadásnál fordult elő, hogy "nem aludtunk, raktuk össze az adást", illetve hírtévéket nézett és küldte az infókat.

"Ugyanazt érezzük Ancsával, mint amikor elkezdtük csinálni" – jelentette ki Gönczi, miközben a képernyőn az "imádják hivatásukat a Tények híradósai" felirattot láthattuk.

Ezen a ponton talán felrémlett Marsinak, hogy a Fókusz, amelyben mindketten korábban dolgoztak, hány fényév távolságra van a komoly hírműsoroktól, mert gyorsan hozzátette: "nem pont ugyenezt csináltuk, de nagyon hasonlót".

"Én hírbeteg vagyok, őrült vagyok" – folytatta Gönczi, akinek elmondása szerint a családi életében is téma, hogy ha van 2 perc üresjárat, akkor azonnal híreket olvas.

Az interjú legszebb része viszont az volt, amikor Marsi Anikó bejelentette: nem pontos a felvezetés, mert ők nem az egyik, hanem A legnézettebb híradót vezetik. "Nagyon szépek az eredményeink, Magyarország legnézettebb híradója vagyunk" – mondta, mire Gönczi hozzátette, hogy a "teljes lakosság körében".

A 24.hu nemrég írt arról, hogy a Tv2 hírműsorai főleg a falvakban és kisebb városokban voltak népszerűek, míg az RTL Klub a nagyobb városokban erős. Így az általában magabiztosan vezető RTL híradójának visszaesése annak (is) köszönhető, hogy ebben az időszakban a városban élő, magasabb státuszúak nyaralni mennek. Az erőviszonyokat jól mutatja a lap összesítése egy hosszabb időszakról.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!