szerző:
hvg.hu

Az MSZP-s politikus elnöknek nem, csak a választmány vezetőjének jelölteti magát a vasárnapi kongresszuson.

Kunhalmi Ágnes ezt az Indexnek írt levelében jelentette be. Azt is közölte, hogy nem áll sem Tóth Bertalan, sem Mesterházy Attila mellé, egyiküket sem támogatja.

A párt szabályai szerint mindenki csak egyetlen pozícióért indulhat, ezért Kunhalminak választania kellett. A választmányi elnöki posztra jelenleg ő az egyetlen jelölt.

Az MSZP-ben azért lesz tisztújítás, mert a választás után – ahol a szavazatok 12 százalékát szerezték meg – lemondott Molnár Gyula elnök és a teljes elnökség.

Levelében Kunhalmi azt írta, a következő évek egyik legfontosabb stratégiai célkitűzésének a hazai baloldal egységének újbóli megteremtését látja. Amíg a baloldali szavazótábor szétesett, "addig soha nem fogjuk azt az érzetet kelteni – legyenek azok új vagy hagyományos baloldali, erők –, hogy képesek lennénk jobb iskolákat, kórházakat, vagy akár csak némi biztonságot, védelmet biztosítani az embereknek" – fogalmazott.

Azt is írta Kunhalmi, hogy nem fogadja el a jelenleg fennálló rendet a hazai politikában. "Azért jelentkeztem elnöknek, mert változás kell, de a változtatás mindig sokkal több erőt és időt kíván, mint valamilyen meglévő múltbeli idea újrahasznosítása, vagy épp valaminek a puszta tagadása."

Az elnökjelöltségtől való visszalépést azzal indokolta a politikus: "a hitem, és a koncepcióm világos a baloldali emberek előtt, és ennek hatékony képviseletét továbbra is biztosítani szeretném. Ezért döntöttem úgy, hogy céljaimat nem feladva, most a következő két évre az MSZP minden szervezetét és megyéjét tömörítő Országos Választmány elnökének jelentkezem a vasárnapi tisztújításon."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Totális megfigyelés: Kína rendszere odacsaphat a trükköző tudósoknak is

Totális megfigyelés: Kína rendszere odacsaphat a trükköző tudósoknak is

Gázolt a 3-as metró, pótlóbuszok járnak a Deák tér és Nagyvárad tér között

Gázolt a 3-as metró, pótlóbuszok járnak a Deák tér és Nagyvárad tér között

Napi 616 forintot költ ételre egy átlagos magyar

Napi 616 forintot költ ételre egy átlagos magyar

Izzadt zoknit szagolgatott egy férfi, súlyos beteg lett tőle

Izzadt zoknit szagolgatott egy férfi, súlyos beteg lett tőle

Vágják a fákat a Normafánál, egy magán telken

Vágják a fákat a Normafánál, egy magán telken

A fél világ a budapesti tüntetésekről ír

A fél világ a budapesti tüntetésekről ír