szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Zavarja a megfogalmazás, hogy Alaptörvénybe foglalnák a keresztény kultúra védelmét.

A váci megyéspüspök arról beszélt, lehet, hogy naiv, de reméli: Magyarország ki tud kászálódni a félelmeiből és görcseiből. „Az Isten szomorúan nézi, hogy nem értjük egymást, és rabjai vagyunk az előítéleteinknek” – mondta Beer Miklós a Hír Tv Egyenesen c. műsorában. Szerinte egyéni érdekeink rabjai vagyunk.

De bízik benne, hogy lassan minden felelős ember eljut oda, hogy saját érdekeit háttérbe helyezi. Kálmán Olga műsorvezető kérdésére, hogy szokott-e azért imádkozni, hogy a magyar kormány túljusson pillanatnyi érdekein és ne uszítson a menekültek ellen, Beer azt mondta, imádkozik, ahogy Pál apostol is mondta:

„Imádkozzatok az elöljáróitokért.” Hozzátette, az Úristen adjon nekik türelmet, jóságot, mármint a kormánynak, bár tudja, ez nagyon nehéz.

A közelgő alkotmánymódosításról, amiben a kormány kiűzné a hajléktalanokat a közterületekről, Beer azt mondta, mindannyian felelősek vagyunk a hajléktalanokért. Szerinte a törvény kevés, azon kell gondolkodni, hogyan tudjuk ezeket az embereket felemelni, keresni kell a tényleges megoldást. „Próbáljunk jézusi módon viselkedni” – üzent Beer.

Alaptörvénybe foglalnák a keresztény kultúra védelmét is. Beer erről azt mondta, nem lehet parancsra szeretni, nem lehet parancsra önzetlenné válni. „Zavar ez a megfogalmazás” – mondta a püspök. Mást jelent egy politikus és más egy hitét gyakorló ember szájából, hogy ki mit ért kereszténység alatt. „Lelkület nélkül a kereszténység semmit sem jelent” – tette hozzá, majd elmondta azt is, a hitet senki sem védheti, mert az személyes dolog.

Ne külsőségekkel tüntessünk a keresztény kultúra mellett – figyelmeztetett.

 

(HírTV)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Együtt látható Madonna összes gyereke az ünnepi videón

Együtt látható Madonna összes gyereke az ünnepi videón

Kósa: Nem támogatja a kormány az iparűzési adó eltörlését

Kósa: Nem támogatja a kormány az iparűzési adó eltörlését

Kis híján elsírta magát a keze láttán a horrorbalesetet szenvedett F1-es versenyző

Kis híján elsírta magát a keze láttán a horrorbalesetet szenvedett F1-es versenyző