szerző:
hvg.hu

A középiskola igazgatója az Indexnek letagadta, hogy elküldte volna a gyerekeket, pedig az ügyről tud a polgármester is. A szülők háborognak.

Az utolsó tanítási héten hívatta be, és gyakorlatilag kirúgta a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola több tucat diákját az iskola igazgatója – írja az Index. A lap az érintettek szüleitől megtudta: az ügy eredetileg abból pattant ki, hogy néhány hónappal ezelőtt az iskolai kézilabdacsapat feléről kiderült: marihuánát szívtak. Erre az egyik tanár feljelentést tett.

A vétkeseket kirakták a csapatból, de a tanulmányaikat ez akkor még nem érintette. A múlt héten azonban a rendőrség 30-40 középiskolás otthonában razziázott drogot keresve. Vért és vizeletmintát is vettek tőlük. Bár a hatóság nem válaszolt, a lap úgy tudja, egy kiterjedt, kábítószerrel kapcsolatban indult eljárás miatt vették elő a diákokat.

Az Index szerint a szülőknek nem engedték meg, hogy jelen legyenek az egy-két évvel az érettségi előtt álló, vagy épp arra készülő gyerekeik kihallgatásán, a fiatalok pedig beismerték, hogy füveztek. Másnap az iskolájuk igazgatója, Duna Katalin egyesével behívta őket az irodájába, és azt közölte velük, hogy két hetük van másik iskolát keresni, ellenkező esetben fegyelmi eljárással kicsapják őket.

Szülők elmondása alapján az igazgató nem konzultált velük ezt megelőzően.

A lapnak Bóka István, Balatonfüred polgármestere azt mondta, szerinte jogilag nincsenek kirúgva a gyerekek, az ugyanis egy hosszadalmas folyamat után történhet meg. Hozzátette azt is, hogy ő nem tud mit csinálni az igazgatóval: amióta az állam elvette az iskolákat az önkormányzatoktól, már nincs ráhatásuk az iskolai dolgokra.

Az Index kereste az igazgatónőt is, aki szerint fals információ, hogy érettségi előtt álló gyerekeket rúgott ki. Szerinte a pletyka azért kapott szárnyra, mert az emberek "unatkoznak".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!