szerző:
hvg.hu

A kilencéves kislányt fél méterről lőtte fejbe a férfi egy apró pisztollyal, amelyet a szomszéd csomagjai között talált.

Csempészett fegyverrel lőhette agyon kilencéves lányát egy ötvenéves miskolci férfi – írja a szerdai Blikk.

A lap szerint a férfi a szomszédja csomagjai között talált rá a pisztolyra, amivel játszani kezdett, és fél méterről lőtte fejbe gyermekét. A veszélyes eszközöket állítólag a 65 éves szomszédasszony férje hozta be még be az Egyesült Államokból 30 évvel ezelőtt.

A Blikk információi szerint ezeknek a létezéséről az asszony a 2000-es évek elejéig nem is tudott. Évekkel később szembesült a ténnyel, hogy párja miket tart a házukban, de a nőt nem zavarták a lőfegyverek, ezután sem foglalkozott azokkal.

16 évvel később, 2016-ban férje váratlanul elhunyt, ő maga pedig betegség miatt idősek otthonába kényszerült. Mielőtt beköltözött volna, szeretett volna túladni az értékes pisztolyokon, amelyek egy páncélszekrényben sorakoztak. Először a szomszédját környékezte meg az ötlettel, de ő nem volt vevő az ajánlatra.

Az asszony végül a széfet a rokonaira bízta, de egy revolvert egy csomag mélyére rejtett, és egy másik szomszédjára bízott. Ez a fegyver került végül a családapához.

A Zsaru magazin szerint a gyanútlan szomszéd talán nem is mérte fel, hogy egy éles lőfegyvert tart a markában. A Blikk információi szerint a férfi alacsony iskolázottságú, katona sem volt, ahogy a lőfegyverek terén se szerzett soha tapasztalatot.

A szóban forgó fegyver egy apró pisztoly volt, alig féltenyérnyi. A kilőtt lövedék egyébként a kislány szeménél hatolt be, és hátul hagyta el a koponyáját.

Az asszony, akinek néhai férje behozta a fegyvereket, szabadlábon védekezhet, ellene lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés miatt emelt vádat az illetékes ügyészség.

A lányát lelövő férfinak gondatlan emberölés miatt július elején kell először a bíróságon megjelennie, súlyos büntetésre számíthat, ha bűnösnek találják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Lelőtte kislányát egy miskolci férfi

A rendőrök előállították azt a miskolci férfit, aki egy pisztollyal véletlenül meglőtte saját gyermekét hétfőn este. A kislány a kórházban elhunyt.