szerző:
hvg.hu

Közeleg a lehűlés, péntektől nagyot esik a hőmérséklet, és kifejezetten hűvösnek ígérkeznek a hajnalok hétvégén.

Nagyjából 10 fokos lehűlés várható hétvégén, néhol még napközben is csak 15 fokig melegszik fel a levegő. Kezdetben sokfelé, majd helyenként várható csapadék, de a nap is kisüt majd – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtök délután csaknem az egész országban hőség miatt van elsőfokú figyelmeztetés. Emellett északkeleten és északnyugaton a heves zivatarok miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést. Az Időkép háromnegyed hármas adataiból jól látszik, hogy az ország döntő részén 30 fok felé emelkedett a hőmérséklet.

©

Pénteken kezdetben borult lesz az ég és sokfelé lesz eső, zápor, délkeleten akár zivatar. Kora délutántól északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet és egyre kevesebb helyen valószínű eső. A szél többfelé megerősödik, helyenként, illetve zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legmagasabb hőmérséklet már csak 15 és 22 fok között alakul, az ország nagy részén reggel, délelőtt lesz a legmelegebb.

Péntekre három északkeleti megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a heves zivatarok veszélye miatt.

Szombaton napos idő várható, csak helyenként alakulhat ki zápor, de több helyen erős lesz a szél. A leghidegebb órákban 7, 13 fok lehet, a nappali maximumok 17 és 23 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt több, délután kevesebb napsütés valószínű, helyenként eső, zápor is lehet. Hajnalra 6, 13 fokig hűl le a levegő, a nappali csúcs 18 és 23 fok között valószínű.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!