szerző:
hvg.hu

A kormány 2016-os határozata szerint 2018 és 2020 között évi legfeljebb 6 millió euró, vagyis 2 milliárd forint közpénzt költhet a Hungaroring Zrt. a Red Bull műrepülő-világbajnokságának Budapesten való megrendezésére.

Az Átlátszó arról ír, hogy a magyar állam állam évi mintegy 2 milliárd forinttal támogatja 2018 és 2020 között a sporteseményt. A hétvégi Red Bull Air Race kiadásaival kapcsolatban az Átlátszó megkereste a Hungaroring Zrt.-t, de válaszként a Hungarian Grand Pix Média részéről azt közölték, hogy “az ilyen ügyekben sajnos ez nem ennyire egyszerű, egyeztetést kíván”, ezért a türelmünket kérik. Ha esetleg megérkezik a Hungaroring érdemi válasza, közreadjuk.

A cégnek az állami támogatást a Pénzügyminisztérium (jogelődje: Nemzetgazdasági Minisztérium) biztosítja, a lap őket is megkereste, de válasz eddig nem érkezett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!