szerző:
hvg.hu

Hűvös lesz hajnalonként, sokféle a 10 fokot sem éri el a hőmérséklet.

Péntekre virradóra egyre többfelé várható zápor, zivatar, főként az északkeleti országrészben felhőszakadás, jégeső is. Az Időkép szerint napközben a zivatarok egyre inkább kelet felé szorulnak vissza, de esőre, záporra még többfelé kell számítani. Több helyen hullhat jelentős csapadék, a legnagyobb mennyiségre előreláthatólag északkeleten van kilátás. Délután kezd nyugat, északnyugat felől csökkenni a felhőzet.

A front átvonulását viharossá fokozódó északnyugati szél és jelentős lehűlés is kíséri a portál szerint: a csúcshőmérséklet mindössze 15 és 22 fok között alakul, a leghűvösebb a tartósan csapadékos dél-dunántúli tájakon lehet. 21-22 fokot még délelőtt délkeleten, illetve délután a már naposabb északnyugati tájakon mérhetünk.

A helyzet hétvégére valamelyest javul, kisüt a nap, az időnkénti felhősödésből már csak elszórtan fordulhat elő egy-egy zápor, északkeleten esetleg zivatar. Szombaton még többfelé lesz élénk, erős az északnyugati szél, vasárnap inkább már csak a Dunántúlon és délen lehet élénk a légmozgás. Hajnalonként meglehetősen hűvös lesz, sokfelé 10 foknál is alacsonyabbra süllyed a hőmérséklet, napközben pedig 19-24 fokra készülhetünk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!