szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A daganatos betegek terápiájánál is rengeteg vérkészítményt használnak fel a kórházak.

A szülőkből álló csoport az akcióval arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy tartalék vérre nem csupán a műtéteknél, a daganatos beteg gyerekek kezelésénél is nagy szükség van. Sokan nem tudják, hogy bizonyos betegség típusoknál egy gyermek gyógyulásához csaknem száz véradó vérére is szükség lehet – hangzott el a pénteki RTL Híradóban.

Az Érintettek Egyesület pénteki véradásán sokan voltak: volt, aki már rutinos véradó, egy édesanya viszont először jelentkezett, így akarta meghálálni, hogy annak idején a kisfia is kapott vért.

Keresztes-Németh Anita, az egyesület alelnöke szerint sokan nem hallottak arról, hogy a daganatos betegek terápiájánál is rengeteg vérkészítményt használnak fel a kórházak. A kemoterápiás kezelésektől úgynevezett citoprén állapotba kerülnek a gyerekek, felnőttek is, elfogynak a vérlemezkék, pótolni kell azokat - magyarázta.

Az egyesületet szülők alapították, de gyógyult gyerekek is részt vesznek a programjaikon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Részletezte a KSH, miért esett 4,7 százalékot a magyar GDP a második hullám előtt

Részletezte a KSH, miért esett 4,7 százalékot a magyar GDP a második hullám előtt

Így néz ki Trumpék utolsó karácsonya a Fehér Házban

Így néz ki Trumpék utolsó karácsonya a Fehér Házban

Megint Magyarország bírálata volt a fő téma az EP LIBE bizottságában

Megint Magyarország bírálata volt a fő téma az EP LIBE bizottságában