szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesületének elnöke szerint bilincsben vitték be Lendvai Zsoltot a hajdúhadházi kapitányságra, miután nem akarták törölni a helyszínen készített felvételt.

Bilincsben vittek el egy hajdúhadházi roma politikust, aki arról beszélt, hogy továbbra is fizetni kell az uniós pénzből épült játszótér használatáért – állítják jogvédők.

Az esetről Glonczi László, a nyíregyházi székhelyű Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesületének elnöke tájékoztatta a Népszavát. Elmondása szerint munkatársával a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadház játszóterénél találkoztak kedden egy helyi roma politikussal, Lendvai Zsolttal, aki a Tenni Akarás Mozgalom jelöltjeként indult az országgyűlési választáson.

A lap tavaly ősszel írta meg: több mint százmillió forintból épült egy új közösségi tér Hajdúhadházon, hogy a szegregált gyerekeket élményekhez, sportolási lehetőséghez juttassák, de a játszóteret fizetőssé tették. A hajdúhadházi önkormányzat ezzel szemben azt állította, hogy nem kell fizetni, elég regisztrálni a játszótér használatáért.

Lendvai Zsolt szerint regisztrálás után továbbra is ötszáz forintot kérnek az uniós támogatásból létrehozott közösségi tér használatáért. Amikor Lendvai a helyszínen erről nyilatkozott, megjelent egy alkalmazott, és „felszólította, hogy törölje a videófelvételeket” – számolt be Glonczi László.

Az alkalmazott arra hivatkozott, hogy ez magánterület, Glonczi szerint egyértelműen közterületről volt szó. Az alkalmazott kihívta a közterületeseket. Mivel Glonczi az újabb felszólításra sem törölte a felvételt, a rendőrséget riasztották.

Glonczi László szerint a kiérkező rendőrök bilincsben vitték be Lendvai Zsoltot a hajdúhadházi kapitányságra.

A lap megkérdezte az ügyben a megyei rendőr-főkapitányságot, várják a választ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Hajdúhadház polgármestere Soros-bérenceket lát a fizetős játszótér ügye mögött

Még zavarosabb lett Hajdúhadház új közösségi sportkomplexumának ügye. Az önkormányzat szerint a helyiek ingyen használhatják azt, ha regisztrálnak. Az ott élők viszont állítják: erről most hallanak először, ők úgy tudták, hogy fizetni kell a belépésért. A polgármester szerint Soros-bérencek lázítják a helyi cigányságot.