szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Válságban az ökopárt, az április 8-i választások és a vereség óta már többen hátat fordítottak a közösségnek; Schiffer András, Róna Péter, Hadházy Ákos. Ez a sor bővült most újabb névvel.

„Vállalhatatlan számomra a továbbiakban az LMP” – mondta a Népszavának Ábrahám Júlia, a párt korábbi elnökségi tagja. Többek között azzal indokolt, ez a párt – a többihez hasonlóan – nem érti a rendszerrel elégedetlen, az ellenzékben csalódott választókat, és nem látja tragikusnak az orbáni zsákutcát sem.

A visszalépések és az egyezkedések miatt a pártban fegyelmi eljárások indultak, a másodfokok a napokban záródnak, büntetik azokat, akik kooperáltak. Ábrahám ellen is eljárás indult, első fokon felmentették, a másodfokú tárgyalásra pedig nem lesz szükség, mivel megszűnt a tagsági jogviszonya. (Ilyen eljárás indult Hadházy ellen is, ő is a távozás mellett döntött, és a Kunhalmi javára visszalépő Kassai Dániel ellen is, ő kitart.)

Ábrahám szerint leegyszerűsítve két irány van most az LMP-ben, és mindkettőnek az az álláspontja, hogy hitelesen képviseljék az ökopolitikát, valamint megteremtsék a kormányváltás lehetőségét.

A két „tábor" között az a kérdés, hogy ki, mit tekint prioritásnak. Én azokhoz tartozom, akik szerint mindent meg kell tenni az Orbán-kormány leváltásáért, az ökopolitikai képviselete is ezen keresztül lehetséges. Míg a másik oldal azt mondja: az ökopolitikát minden körülmény között képviselni kell, a kormányváltás pedig nyilván fontos, de másodlagos szempont – mondta.

Szél Bernadett a lapnak Ábrahám felvetésére azt mondta, ő nem így látja, nincsenek táborok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

Telefonon is játszható a legendás Magic – majdnem úgy, mint a papírkártyákkal

Telefonon is játszható a legendás Magic – majdnem úgy, mint a papírkártyákkal

Torkán akadt a cseh külügynek egy pesti cseh filmfesztiválra szánt orbánozó videóüzenet

Torkán akadt a cseh külügynek egy pesti cseh filmfesztiválra szánt orbánozó videóüzenet