szerző:
hvg.hu

Az államkincstár szerint a Jobbik nem juthat közpénzhez addig, amíg a levonás nem fedezi a párt büntetését. Az ellenzéki párt irodákat zárhat be, és át kell gondolniuk, mely időközi választásokon tudnak majd elindulni.

Megszorításokat vezetnek be a Jobbikban az állami támogatásuk átmeneti megvonása miatt. A párt egészen addig nem kap közpénzt, amíg a levonás nem fedezi a büntetést, amit az Állami Számvevőszék szabott ki a plakátügyben – hangzott el a hétfői RTL Híradóban.

A Jobbikat a plakáthelyeiek miatt büntették meg, amelyeket Simicska Lajos cégétől kapott, az ÁSZ szerint áron alul. 331 millió forint volt a bírság, és ugyanekkora összeggel csökkentik az állami támogatásukat is.

Az államkincstár szerint a Jobbik nem juthat közpénzhez addig, amíg a levonás nem fedezi a büntetést.

A Jobbik szóvivője szerint a pártirodákon és a kampányokon spórolnak majd, és a képviselőiktől is pénzt kérnek majd a párt működéséhez. Jakan Péter úgy fogalmazott: racionalizálni kell a párt működését, újra kell gondolni az irodai infrastruktúrájukat, elképzelhető, hogy lesznek majd irodabezárások. Azt is át kell gondolniuk, mely időközi választásokon tudnak elindulni – tette hozzá.

A tudósításban emlékeztettek: a többi ellenzéki párt azért kapott büntetést, mert az ÁSZ szerint a piaci árnál olcsóbban béreltek irodát, náluk is bírságból és az állami támogatás csökkentéséből áll a büntetés. A DK 8 millióval kap kevesebbet, ők is a működésükön spórolnak. A Párbeszéd állami támogatása 7,5 millióval csökken, emiatt több embert elküldtek és pártirodájuk sincs már. Az LMP 4,5, az MSZP 2 millióval kap kevesebbet, de ez közlésük szerint nem befolyásolja a működésüket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tóth Richárd Gazdaság

Lecsapott az állam a Jobbikra, behajtják a több százmilliós büntetést

A Magyar Államkincstár júliustól csökkenti azoknak a pártoknak a költségvetési támogatását, amelyeknél az Állami Számvevőszék jogszabályellenes finanszírozást állapított meg. Ez praktikusan azt jelenti, elzárták az állami pénzcsapot, ami a Jobbik esetében óriási érvágás.

„A fenyegetettség mértéke meglepő”: oda több kulcsfontosságú olajmező, ha beüt a meleg

„A fenyegetettség mértéke meglepő”: oda több kulcsfontosságú olajmező, ha beüt a meleg

Index: Megvonhatja a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását az ÁSZ

Index: Megvonhatja a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását az ÁSZ

Ős LCD tévé, régi számítógép és nyomtató: eladó egy közel 30 éves egyedi Rolls-Royce

Ős LCD tévé, régi számítógép és nyomtató: eladó egy közel 30 éves egyedi Rolls-Royce

Rövidpályás úszó-vb: Hosszú Katinka újabb aranyérmet szerzett

Rövidpályás úszó-vb: Hosszú Katinka újabb aranyérmet szerzett

Mégsem jön össze idén: 2019-re csúszhat a vádemelés Czeglédy Csaba ügyében?

Mégsem jön össze idén: 2019-re csúszhat a vádemelés Czeglédy Csaba ügyében?

Komoly havazás jöhet a hétvégén

Komoly havazás jöhet a hétvégén