szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

AZ RTL Klub stábja visszatért az irtózatos állapotú szegedi kórház épületeibe, melynek vezetősége szerint nem jellemző rájuk ez a helyzet. De a kamerafelvételek hasonlóan balkáni, vagy még annál is sokkal rosszabb körülményekről tanúskodnak.

Siralmas állapotok fogadják a betegeket a szegedi egyetem klinikai központjának rendelőjében: letakart piszioárok, hiányzó WC-papír-és szappantartó. Az RTL Klub kedden is forgatott itt, de az egyetem szerint ezek az állapotok nem jellemzők kórházukra, így az RTL stábja visszatért, forgatási engedélyt nem kaptak, így rejtett kamerával.

A szerda esti híradóban bemutatottak szerint a vizes blokkokat kitakarították és lett WC-papír is, de a WC-ülőke továbbra is hiányzik.

Ez után ellátogattak az egyetem másik szakorvosi rendelőjébe is, amelynek mellékhelyégei, ha lehet, még rosszabbul néztek ki: nemhogy WC-papír nem volt, még a papírtartó is hiányzott, a WC falán pedig legyek másztak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!