szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

De ha lenne rá pénze, azt sem fogadásra költeni, sokkal inkább a kampányára. A VIII. kerületben vasárnap tartanak időközi választást, Kocsis Máté székéért a fideszes alpolgármester, Sára Botond, valamint a független, de az ellenzék által támogatott Győri Péter küzd. Utóbbi a HVG Portréjában szerepel a legfrissebb lapszámban. Ajánló.

Győri azt mondta, azért csinálja végig, mert sok más civil félt a karaktergyilkosságtól, és végül nem vállalta a megmérettetést, de azt nagyon szomorúnak tartotta volna, ha az ellenzéki pártok senkit sem indítanak. Ő maga missziónak fogja fel indulását, annak érdekében, hogy az ellenzék újraépítse, talpra állítsa saját magát.

Úgy látja, ha mégis nyer, a fideszes többségű testületben akkora mozgástere lenne, amekkorát kiharcol magának, bevonná a munkába a civileket és a közvéleményt is. „Nyilvánossá tudom tenni a döntéseket” – mondta.

Az interjúban szó esik még arról is, Győri is úgy látja-e, a Fidesz betiltja a hajléktalanságot, beszél az SZDSZ-ről, Iványi Gáborról és Tarlós Istvánról is.

Részletek a csütörtökön megjelenő HVG hetilap Portréjában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!