szerző:
hvg.hu

Esős péntek valószínű az ország nagy részén, de nem lesz lehűlés, van, ahol marad a 30 fok feletti csúcshőmérséklet.

Elsőfokú, vagyis citromsárga figyelmeztetést adott ki péntekre heves zivatar, illetve felhőszakadás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szinte az egész ország területére, csak Szolnok, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád megye kivétel ez alól – derül ki a met.hu-ról.

©

Csütörtök éjjeltől főként a Dunántúlon intenzív záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk.

Péntek napközben folytatódik a zivatartevékenység, országszerte kialakulhatnak hevesebb zivatarok, nagyobb számban a Dunántúl keleti felén, a Duna–Tisza közén és az Északi-középhegység területén, legkisebb eséllyel az ország délkeleti megyéiben. A zivatarokhoz felhőszakadás, nagyobb méretű jég, valamint viharos széllökés társulhat. Egyes helyeken 20-40 milliméter eső is hullhat – derül ki az előrejelzésből.

Szombaton napközben északnyugat, észak felől szakadozik, csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a nap, de délkeleten késő délutánig sok maradhat a felhő. Reggeltől egyre inkább az Alföldön várható eső, zápor, helyenként zivatar, majd délután arrafelé is megszűnik az eső. A szelet nagy területen erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között várható, délkeleten lesz napközben a hűvösebb.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!