szerző:
hvg.hu

25-33 fok lesz, de többfelé lehetne viharok.

Péntekre egy gyenge hidegfront érkezik, így már a reggeli órákban is előfordulhatnak elszórtan záporok, helyenként zivatarok. A szél zivatarok környezetében feltámadhat. Ugyanakkor nyugaton, északnyugaton északnyugatira fordul.

Napközben egyre többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítani, néhol hevesebb viharok is lehetnek felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében. Zivatarok kialakulására délkeleten van kisebb esély. Zivataroktól függetlenül is sokfelé élénk lesz a szél, mely a Dunántúlon északnyugatira fordul.

A legmagasabb hőmérséklet 25 és 33 fok között alakul, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Pénteken eleinte a Dunántúlon, majd az ország keleti felén is gyenge hidegfronti hatás érvényesül. A keleti tájakon a kánikula és a fülledt levegő az idősek, a szív- és légzőszervi betegségekben szenvedők napját nehezíti meg, ők lehetőleg kerüljék a fizikai megterhelést. Zivatarok idején átmenetileg romolhat az asztmások állapota. A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös eredetű fejfájás, valamint izom- és hasi görcsös jelentkezhetnek. Ugyanakkor a kissé szeles idő is fokozhatja ezeket a panaszokat. Az UV-sugárzás viszont csak helyenként érheti el az erős-nagyon erős fokozatot, de így sem árt gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

Szombat reggel is még több tájegységünkön előfordulhatnak lokális jellegű záporok, egy-egy zivatar. Az északi-északnyugati szelet elsősorban a Dunántúlon kísérhetik élénk, erős lökések. A minimum-hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!