szerző:
hvg.hu

Leszakította egy nő alkarját munkahelyén a tésztagép, amelyről szakértők megállapították, hogy rossz volt, nem működött a retesze. Kártérítést kért, de az először felajánlott összeget nem fogadta el. Per lett az ügyből, ahol a munkáltató képviselője meglepő állítást tett.

A munkáltató szerint nem történhetett egy tiszaújvárosi édesanya horrorisztikus munkahelyi balesete úgy, ahogy ő azt állítja. 2015 augusztusában egy tésztagép letépte a nő alkarját, amikor egy kis darab nyers tésztát szeretett volna leszedni a berendezés széléről – írja a 24.hu.

Az igazságügyi szakértők azóta megállapították, hogy nem működött a tésztagépen a retesz. A végtagját elvesztő nő is azt mondja, hogy többször is jelezte a hibát a főnökeinek, de hiába. Még oda is hívta őket a géphez, és megmutatta nekik a problémát – állította.

Az asszony 18 millió forint kártérítést kért, a munkáltató viszont csak 4 millió forintot ajánlott fel nekik, amit nem fogadott el. A most kezdődött kártérítési perben aztán nem várt fordulatot vett az ügy.

A munkáltató nem jelent meg a tárgyaláson, képviselője, Rácz Zoltán ügyvéd pedig azt forszírozta, hogy a nő szerintük szándékosan csonkította meg magát.

A kilakoltatás szélére sodródó, pszichológus segítségére szoruló asszony ezen nagyon felháborodott. Azt mondta: képtelenség, hogy valaki megkínoztatja és egy életre lenyomorítja magát.

A 24.hu megkereste telefonon Rácz Zoltánt, a munkáltató jogi képviselőjét, hogy megtudják, mire alapozza az állításait, de nem válaszolt, arra hivatkozva, hogy munkáltató nem hatalmazta fel a nyilatkozatra.

Rajzó Tamásné, az asszony volt főnöke viszont nyilatkozott a lapnak. Ő azt mondta: szigorúan csak a tényeket vették alapul, és ezek alapján arra jutottunk, hogy úgy nem történhetett az eset, ahogy egykori dolgozójuk elmondta. A bíróságon fogják majd részletesen kifejteni, mire alapozzák azt, hogy a volt dolgozójuk szándékosan csonkíthatta meg magát – tette hozzá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A nap videója: Két magyar mentős nagyon ráérzett a karácsonyi hangulatra

A nap videója: Két magyar mentős nagyon ráérzett a karácsonyi hangulatra

Videón, ahogy a rendőrök lerohanják a 21 éves férfit a Körúton

Videón, ahogy a rendőrök lerohanják a 21 éves férfit a Körúton

A MÚOSZ segít, hogy Orbán betarthassa az ígéretét

A MÚOSZ segít, hogy Orbán betarthassa az ígéretét

Az amerikai szenátus szerint a szaúdi trónörökös a felelős Hasogdzsi meggyilkolááért

Az amerikai szenátus szerint a szaúdi trónörökös a felelős Hasogdzsi meggyilkolááért

Az osztrákoknál is forró a helyzet, 17 ezren tüntettek a kormány ellen

Az osztrákoknál is forró a helyzet, 17 ezren tüntettek a kormány ellen

Élettársa ölhetett meg egy nőt Városföldön

Élettársa ölhetett meg egy nőt Városföldön