szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lezajlott az idei Pride-felvonulás Budapesten. Az útvonalon voltak ugyan ellentüntetők, de inkább hangosak voltak, mint veszélyesek. Ebben a cikkben elolvashatja a jó hangulatú délután kronológiáját.

1 2 3 4
Sorrend megfordítása

+1 bejelentés

A szervezők egyesével hívták fel mindenki figyelmét, aki elhagyta a rendezvényt, hogy a Nyugati pályaudvar felé menjenek, ugyanis a Deák tér irányában vannak az ellentüntetők. Azt is javasolták, hogy rakják el a zászlókat, kitűzőket.

És ezzel a megható képpen zárjuk is percről percre tudósításunkat

A Kossuth téren a beszédek után már csak tánc következett, így szórakoztatta magát és egymást a jó pár ezer résztvevő.

Ilyen volt a lánykérdés a Pride-on

©

Csikós Ádám transznemű egyetemista a hatalom magatartását bírálta

"Egyszerre vagyok nagyon boldog és dühös. Boldog azért, mert itt lehetek veletek. Hogy ilyen sokan eljöttetek. Hogy idén először a fesztivál egy teljes hónap volt, hogy egyre inkább összetartunk, együtt bármire képesek vagyunk. Dühös azért vagyok, mert itt, hazánkban, LMBTQ emberek számára alapvető feltételeket nem biztositanak a békés, boldog élethez. Ha már itt vagyunk a parlament előtt, üzenjünk: nincs rendben, hogy egy politikai rendszer a nézőpontjait az állampolgárokra erőlteti. Attól, hogy nem hisz benne, biztosítsa az azonos nemű emberek számára is a házasság intézményét. Jöhessen létre az LMBTQ emberek számára is a gyerekvállalás. Felháborít az is, hogy az Emmi felfüggesztette a nemváltoztasi kérelmeket." - mondta a fiatalember, akit tavaly hosszú portréban mutatott be a hvg.hu.

Steiner Kristóf is felszólalt

Ő azt köszönte meg, hogy a Parlament előtt tarthatnak ilyen rendezvényt Magyarorzságon.

Már lánykérés is volt a mostani Pride-on

Egy Lilla nevű lány szólalt fel a Kossuth téren, aki elmondta: ez az első Pride-ja, mert másfél éve megismert egy lányt és beleszeretett. Ezt követően kihívta a lányt a tömegről, letérdelt elé, és megkérte a kezét. A tömeg hatalmas tapsba tört ki. A válasz: igen.

A Pride közben a megmentésről beszélnek a Vértanúk terén - videó

A vonulók lassan mind beérnek a Kossuth térre

Tudósítónk szerint a hangulat kitartóan kiváló.

Az vonulókat semmi sem zavarta meg

Még az sem, amikor az egyik teraszről három fiú alsónadrágot és pólót pörgetve köszöntötte őket. Nagy ovációval köszöntek nekik vissa a vonulók.

©

Persze voltak a tömegben olyanok, akiken ennyi ruha sem volt:

©
1 2 3 4

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!