szerző:
hvg.hu

25-30 fok között lesz ma a hőmérséklet, a Dunántúlon sok napsütés várható.

Vasárnap napközben a napos idő mellett erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, a Dunától keletre, valamint a Dunántúl déli tájain átmenetileg egy-egy futó zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Nyugaton, északnyugaton viszont sok napsütésre van kilátás.

Sokfelé élénk, a Dunántúl északi felé erős lesz az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Vasárnap front nem lesz térségünkben, viszont szeles lesz az idő, mely ingerlékenységet, feszültséget, dekoncentráltságot, fejfájást okozhat. Zivatarok környezetében az asztmások panaszai fokozódhatnak. Ugyanakkor frissebb lesz a levegő, ez jó hatással lesz szervezetünkre, ezért érdemes majd hosszabb ideig is a szabadban tartózkodni, viszont a szél ronthatja kissé hőérzetünket. Az UV-sugárzás erős-nagyon erős fokozatot érhet el, ezért fontos gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

Hétfő reggel nyugaton, északnyugaton kevesebb, máshol több felhő lehet az égen, a középső tájakon néhol gyenge eső, egy-egy futó zápor sem kizárt. Északnyugaton élénk lehet az északnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!