szerző:
hvg.hu

Kevés nagyvállalat veszi ilyen komolyan a felelős állattartást, egyben azt, hogy nem terjeszt hülyeségeket, csak mert cukin mutat a reklámban.

A kisvállalkozóknak szánt új díjcsomagot akarta népszerűsíteni a Telenor azzal az új, pörgős reklámfilmmel, amely a tévében és interneten is fut. „Úgy tűnt, a közönségnek tetszik, mindenki boldog volt a jól végzett munka láttán” – írják saját vállalati honlapjukon.

Csakhogy elkezdtek jönni a dühös kommentek, mert a filmben látható egy jelenet egy hörcsögről, amely egy kereket hajt. A közkeletű tévhittel ellentétben ezek apró állatokat egyáltalán nem szabad ilyen kerékbe tenni, mert az szenvedés számukra, ráadásul sérülést okozhat.

Erre hívták fel a kifejezetten hörcsögökkel foglalkozó közösségi oldalról érkező hozzászólók a vállalat figyelmét, és a Telenor szokatlanul példamutatóan viselkedett: bocsánatot kért, majd utólag módosította a már futó reklámot, kiszedve abból a hibás jelenetet. A saját oldalukon pedig közzétették a hörcsögök tartásának helyes szabályait, és azt ígérik, még körültekintőbbek lesznek a reklámok forgatásánál.

A hörcsögmentő szervezet pedig nyilvánosan köszönte meg a Telenor hozzáállását, azt, hogy „foglalkoznak egy ilyen apró kisállat életével, támogatják és terjesztik a helyes hörcsögtartást.”

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

©

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!