szerző:
hvg.hu

Minden borzalmasan embertelen hírt követ egy jóságos is, de sajnos egyre több körülöttünk az olyan történés, amiben semmi emberi nincs. Olvasóink segítéségét is várjuk.

Végtelenül szomorú történetet osztott meg Facebook-oldalán a Sugó-parti Lángossütő. A teraszon szedte be a poharakat, amikor meglátott egy gyermeket az anyjával, a gyermek azt kérte, menjenek be, mese ment a teraszon. Azonban az anya észrevette, hogy az árus épp egy hajléktalant invitált be egy sajtos-tejfölösre és azt mondta:

Ez egy hajléktalan étkezde, ide nem megyünk be.

A lángosos megdöbbent, és végtelenül szomorúnak tartja, hogy ez megtörtént. Reméli, a hölgy egyszer a vendége lesz és elmesélheti, milyen a hajléktalan lét. „Én tudom, tapasztalatból milyen érzés számkivetettként, megbélyegezve, társadalmi öngyilkosságra ítélve lenni önhibámon kívül.”

Az eset után a lángosos kiírta, valaki 50 ezer forintot ajánlott fel a hajléktalannak, akinek így egy darabig nem kell éheznie. Ez az összeg ötven napra elég neki.

De az elmúlt napokban nem ez volt az egyetlen megdöbbentő történet. A 24.hu a minap arról írt, hogy szülők akadályozták meg egy református osztályban, hogy a fogyatékkal élő gyerekek rákerüljenek a tablóra.

Azt írták, Szűcs Mária két nappal a ballagás előtt tudta meg, hogy Down-szindrómás lánya nem lehet egy tablón az egészséges gyerekekkel. Az igazgató elhárítja a felelősséget, és arra hivatkozik, hogy a külön tabló „hagyomány”. Amit most épp a gyerekek akartak megváltoztatni, néhány szülő azonban nem engedte, hogy a speciális osztály tanulói is rákerüljenek a tablóra.

!!!

Ha találkozott hasonló történetekkel, írja meg nekünk „Emberi történet” tárgyú levélben az [email protected] e-mail-címre és mi beszámolunk róla.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!