szerző:
hvg.hu

Ráadásul januárig nem kapnak egyetlen fillér állami támogatást sem az Állami Számvevőszék és a NAV bírsága miatt.

Az RTL Klub Híradója arról tudósít, hogy 604 ezer forint van a Jobbik bankszámláján, és januárig nem kapnak egyetlen fillér állami támogatást sem az Állami Számvevőszék és a NAV bírsága miatt, de nem fognak csődbe menni a pártelnök szerint. A pártnak három alkalmazottja van jelenleg, azonban nem biztos, hogy tudnak majd fizetést adni nekik. Sneider szerint a párt képviselőitől és a támogatóktól kapott adományokból azért túl fogják élni ezt a fél évet.

A pártelnök bízik abban, hogy kapnak részletfizetést az adóhatóságtól, a következő négy évben pedig az egyéni szabadságjogokért küzdenek majd. Ugyanakkor azt elismerte, hogy a korábbi romákkal vagy melegekkel szembeni fellépésüket el lehet ítélni.

Korábban megírtuk, a Magyar Államkincstár júliustól csökkenti azoknak a pártoknak a költségvetési támogatását, amelyeknél az Állami Számvevőszék jogszabályellenes finanszírozást állapított meg. Ez praktikusan azt jelenti, elzárták az állami pénzcsapot, ami a Jobbik esetében óriási érvágás.

A Jobbik a számvevőszéki vizsgálat szerint a júliusi költségvetési támogatást jelentősen meghaladó, több mint 331 millió forint tiltott támogatást fogadott el (Az ÁSZ szerint a Jobbik olcsón jutott plakáthelyhez Simicska Lajos cégeitől, ezért kell összesen 662 milliót fizetniük, a tiltott támogatás összegének dupláját), a büntetés kifizetésére összegyűjtött pénzt pedig kampánycélokra fordította. Emlékezetes, a Jobbik korábban pénzgyűjtésbe kezdett, adományokat vártak a támogatóiktól a kampány alatt. Rengeteg pénzt összegyűjtöttek, de elkampányolták az egészet, több mint 100 millió forintot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Százezrek maradhattak le a kampányban beígért rezsicsökkentésről

Százezrek maradhattak le a kampányban beígért rezsicsökkentésről

Így tört ki a botrány a Parlamentben - videó

Így tört ki a botrány a Parlamentben - videó

Varga Erika: Automatikusan működnek a „szalonrasszista” attitűdök

Varga Erika: Automatikusan működnek a „szalonrasszista” attitűdök

Igazi ritkaság is lesz a mai Mikulás-ralin

Igazi ritkaság is lesz a mai Mikulás-ralin

Egy baranyai piacon bukkant fel újra a tiltott potencianövelő zselé

Egy baranyai piacon bukkant fel újra a tiltott potencianövelő zselé

23-an fagytak halálra eddig ezen a télen

23-an fagytak halálra eddig ezen a télen