szerző:
hvg.hu

A társelnök mandátuma végéig maradhat pozícióban, de Sallai Róbert Benedek szerint ez enyhe büntetés. Ő korábban fellökte Hadházyt, mégis maradhat a pártban, ha akar.

Kizárták az LMP-ből az elsőként visszalépett Kassai Dánielt, Az LMP-n belül korábban fegyelmi indult Szél Bernadett társelnök ellen is, amiért egyeztetett a kampány során az ellenzéki pártokkal, ezzel szembement a kongresszusi határozattal. A mostani döntés értelmében Szélt három évre eltiltották attól, hogy bármilyen pártbeli tisztségért induljon, így a másfél év múlva lejáró társelnöki mandátuma után nem jelöltetheti magát újra. Azonban a határozat megjegyzi:

Az eltiltás nem vonatkozik a jelenleg betöltött társelnöki tisztségre, nem foglal magában elmozdítást.

Sallai Róbert Benedek büntetését mindeközben enyhítette az etikai bizottság, a Hadházy Ákos volt társelnököt éppen Kassai elsőfokú fegyelmi tárgyalásán fellökő politikust előbb kizárták a pártból, majd most, másodfokon visszahelyezték és csak arra vonatkozóan kapott eltiltást, hogy belső pártbeli tisztségekért induljon.

Sallai a Facebook-oldalán kommentálta a döntést, azt írta, újra az LMP tagja, Szél megbüntetése pedig azért jelentős hír szerinte, mert „az LMP azt bizonyítja vele: lehet úgy működni, hogy azt ne a következmények nélküliség jellemezze. Ennek ellenére a történtek után, szerintem ez egy enyhe szankció Dettivel szemben”.

Ezt azonban még nem tettem meg. Addig, ameddig egy ütőképes ellenzéki politikai erő nem jelenik meg a közéleti palettán, továbbra sem látok jobb esélyt az LMP megerősítésénél, ezért úgy érzem, hogy az LMP-t kellene erősíteni azoknak, akik érdemi változást akarnak. De én nem egy kormány megdöntéséért lettem politikus, hanem azért, hogy érdemi változások induljanak el az országban. Ez értékalapú, emberekért dolgozni akaró, a közügyek képviseletét nem csak politikai propagandaként kezelő, nem csupán lózungokat és frázisokat ismételgető, paneleket felmondó politikusokkal lehet. Úgy tűnik azonban sajnos, hogy jelenleg eltűnőben vannak mindenhol azok, akik az értékalapú politizálást képviselik. Pedig egy központosítás irányába ható, erdogani demokráciát építő kormánnyal, rabló-tolvajok hadát az országra szabadító Fidesszel szemben primadonnákkal és pojácákkal sajnos nem lehet eredményt elérni.

Ezekkel a dilemmákkal indult ki a pusztába kaszálni.

 

Az etikai bizottság Ungár Pétert is megbüntette, őt is három évre tiltották el a párttisztségektől.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az Apple okosórája rögzíthette a szaúdi újságíró meggyilkolását, de ez a sztori nagyon sántít

Az Apple okosórája rögzíthette a szaúdi újságíró meggyilkolását, de ez a sztori nagyon sántít

A földre parancsolt több mint 240 darab F-35-ös vadászgépet a Pentagon

A földre parancsolt több mint 240 darab F-35-ös vadászgépet a Pentagon

Itt vannak a hivatalos fotók Eugénia hercegnő esküvőjéről

Itt vannak a hivatalos fotók Eugénia hercegnő esküvőjéről

Folytatódik a dízelbotrány? Házkutatást tartottak az Opel irodáiban

Folytatódik a dízelbotrány? Házkutatást tartottak az Opel irodáiban

Ítéletet hoztak a neonácik ügyében, akik állítólag Orbánt is meg akarták ölni

Ítéletet hoztak a neonácik ügyében, akik állítólag Orbánt is meg akarták ölni

Patkányszámláló Facebook-oldalt indított a Párbeszéd

Patkányszámláló Facebook-oldalt indított a Párbeszéd