szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Indul a kerékpárszállítási tesztüzem, ugyanott kell fölszállniuk a bringásoknak, ahol babakocsival is javasolt. A BKK közölte, a babakocsival és kerekesszékkel közlekedők lesznek előnyben.

Szombaton és vasárnap 7 órától este 9-ig teszteli a kerékpárszállítás lehetőségét a 4-es metró vonalon a BKK és a BKV. Minden állomáson működik felvonó, azért választották ezeket. Eredetileg júniusi tesztüzemről volt szó, ez csúszott.

A kerékpárszállításhoz jegyet vagy kerékpárbérletet kell venni.

A próbaüzem alatt a BKK és BKV dolgozói segítenek a kerékpárt elhelyezni és rögzíteni. A kijelölt helyeken legfeljebb két kerékpár szállítható a szerelvényeken, beépített biztonsági övvel rögzítve.

A BKK közleménye szerint "a könnyebb, gyorsabb beszállás érdekében a kerékpár elhelyezése a szerelvény jelzéssel ellátott nyolcadik ajtajánál, a második kocsiban, a peronnal szemközt, a mozgássérültek és a babakocsival közlekedők számára kijelölt helyen valósítható meg."

A cég rögzíti, a kerekesszékkel és a babakocsival utazók lesznek előnyben, ha ugyanott szállnának fel. "Amennyiben az érkező vonaton a kijelölt helyek a mozgássérültek és a babakocsival közlekedők által már foglaltak, akkor a következő vonatot kell az utazásra igénybe venni" - tette hozzá a BKK.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmas ősi templom maradványaira bukkantak régészek Kínában

Hatalmas ősi templom maradványaira bukkantak régészek Kínában

Már a tünetek megjelenése előtt jelezhet az okosóra, ha valaki elkapta a koronavírust

Már a tünetek megjelenése előtt jelezhet az okosóra, ha valaki elkapta a koronavírust

A tervezettnél kevesebb holdmintát gyűjtött a Csang'o-5 kínai űrszonda

A tervezettnél kevesebb holdmintát gyűjtött a Csang'o-5 kínai űrszonda