szerző:
hvg.hu

Jelentősen megemelte a biztosító a veronai busztragédia áldozatai és sérültjei után járó kártérítés összegét – értesült a Zoom.hu.

A lap azt írja, volt, akinek dupla annyit fizetett a biztosító, mint amennyit korábban megállapítottak.

A Zoom.hu információját Szendrei Endre is megerősítette, neki az unokahúga halt meg az olaszországi buszbalesetben.

"Az első hírek, amik a témával kapcsolatban megjelentek, hogy egyes szülők négymillió forintot kaptak volna a biztosítótól. Ezt mindenki elutasította, mire a biztosító tavaly megemelte ezt a kártérítési összeget. Ezt már volt, aki elfogadta, én két-három családról tudok, de többen ezt a pénzt is elutasították. Végül a biztosító a megemelt összeget mindenkinek kifizette, attól függetlenül, hogy elfogadták-e. Akik elutasították, azok közölték, hogy ezt a pénzt csak előlegnek tekintik. Idén tavasszal a biztosító ugyanezt az összeget még egyszer elutalta a károsultaknak" – részletezte Szendrei.

A kártérítés megállapításánál azonban különbséget tettek a közvetlen hozzátartozók között, azaz más összeget kap a szülő, a testvér és a nagyszülő.

Hogy ki, mennyi pénzt kapott, nem tudni, a Groupama titoktartásra hivatkozva nem árulta el, de a lap úgy tudja, voltak, akiknek hatmillió helyett végül tizenkét millió forint kártérítést fizettek ki. (Egyébként ha valaki a nyilvánosság előtt beszámol a kártérítési összegről, a biztosító a titoktartás megsértése miatt vissza is perelhetné az összeget.)

Szendrei arról is beszélt, hogy a magyar családok Olaszországban kártérítésért indított polgári pereinek egy részét összekötik a baleset körülményeit vizsgáló, az októberben induló olasz büntetőeljárással, és itt dőlhet majd el, ki a felelős a 17 halálos áldozattal járó tragédiáért.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hatalmasat bakizott a Samsung: egy iPhone-ról reklámozták az új mobiljukat

Hatalmasat bakizott a Samsung: egy iPhone-ról reklámozták az új mobiljukat

Benkő: Példátlan fejlesztés előtt a honvédség

Benkő: Példátlan fejlesztés előtt a honvédség

Feljutott a világűrbe a milliárdos Richard Branson szuperszonikus űrrepülője

Feljutott a világűrbe a milliárdos Richard Branson szuperszonikus űrrepülője

Titkok és kísértések: miért akarunk belenézni a párunk mobiljába?

Titkok és kísértések: miért akarunk belenézni a párunk mobiljába?

Márki-Zay: Szembeállítottak Lázárral, és én nyertem

Márki-Zay: Szembeállítottak Lázárral, és én nyertem

400 embert küld el és fizetést emel a Magyar Telekom

400 embert küld el és fizetést emel a Magyar Telekom