szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A HírTV-nél ismét Pauwlik László lett a vezérigazgató, a KÖZGÉP-et és a Mezort Zrt.-t maga Nyerges Zsolt irányítja majd – közölték.

Miután a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta a korábban Simicska Lajos tulajdonát képező cégek adásvételét, a társaságoknál szinte azonnal megtörténtek a személycserék - közölte a Közgép sajtóosztálya.

Vida Ildikó a KÖZGÉP Zrt. és a Mezort Zrt. elnökségéről is lemondott, mindkét cégnél Nyerges Zsolt lesz az igazgató.

A tulajdonosi döntés szerint Pauwlik László visszatér a HírTV vezérigazgatói posztjára. A társaság igazgatóságát megszüntették, Fonyó Károly eddigi elnök és Faragó Csaba eddigi vezérigazgató távoztak a csatornától.

Hozzáteszik: a GVH döntése nyomán a kivásárlás tranzakciói is lezárultak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóth Richárd Itthon

Simicska lelépett, de a Hír Tv még marad

Megtörtént az átadás-átvétel az egykori Simicska-birodalomban, az Orbán Viktorral összevesző oligarcha a GVH-döntés után átadja értékeit Nyerges Zsoltnak. Az ékkőnek és nagy becsben tartott Hír Tv-nél azt mondták, az esetleges bezárásról csak politikai pletykák keringenek, de a csatornánál az őszi műsorstruktúra alapján dolgoznak tovább.