szerző:
hvg.hu

Nem tud kitörni az ellenzék a megszokott keretek között, a pártok lassan felszámolják magukat, holott a helyzet radikálisabb eszközöket kívánna. A HVG Fókuszban rovatának cikke nem fest rózsás képet a Fidesszel elvileg szemben álló pártokról.

Elvileg a sorokat rendezné az ellenzék az elvesztett választások után, gyakorlatilag elemeire bomlik fel, írja a HVG Fókuszban rovatának cikke. Az LMP-ben a vezetők szankciók alatt vagy már el is hagyták a pártot, az MSZP leginkább a képviselői fizetésemelést meg nem szavazók elleni büntetéssel véteti észre magát, a Jobbik pedig szintén erős mozdulatokkal szalámizza le magát. A választás időközi választások azt mutatják, az ellenzék taktikája (egységesen beállni egy tiszta, nem kompromittálódott jelölt mögé) nem működik, ezeket a választásokat kb. kétharmaddal húzta be a Fidesz. Az ellenzék mintha maga sem hinne abban, leválthatja a kormányt, és a nem parlamenti ellenzék is leginkább a kétharmad miatt kesereg. Pedig a parlamenti keretek közt elgondolt ellenzéki munka ma már anakronizmus, például ekkora kormánypárti médiaellenszélben - nem is beszélve arról, hogy még a választások tisztasága sem volt egyértelmű. Az interpellálgató rutinellenzék pedig nem igazi ellenzéke, hanem kelléke a rendszernek.

Tovább részletek az e heti HVG-ben!

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!