szerző:
Tetszett a cikk?

Vona Gábor (reklám)vizslái is felsírnának, akkora virtuális vihar kerekedett a hétvégén a Facebookon abból, hogy Jakab Péter jobbikos képviselő kampányidőszakban örökbefogadott kutyája visszakerült a menhelyre. Azzal vádolták a politikust, hogy csak népszerűsködésből fogadta be az állatot, gyerekeivel együtt pózolt is vele, majd amikor már nem kellett, és probléma is adódott vele, egyszerűen elpasszolta. Jakab szerint viszont a kutya agresszív volt. Ribizli mindenesetre újra a gyepin vár gazdára.

Egy önkéntes tette közzé először, hogy mikor hétvégén a miskolci „gyepin”, vagyis gyepmesteri telepen segített sétáltatni az állatokat, meglepetésére ott találta azt a kutyát, amit a jobbikos Jakab Péter fogadott örökbe. „Ezek szerint nem tartott sokáig az örökbefogadás” – jegyezte meg.

Az állatbarátok dühösen azonnal kommentelni és terjeszteni kezdték a posztot, ugyanis Jakab közvetlenül az április 8-i választás előtt, 2-án saját oldalán gyerekeivel és a Ribizli nevű kutyával pózolt. Azt írta, pár hete fogadták be az állatot miskolci gyepmesteri telepről, és szmájlival üzent, mennyire „ragyogóan van” náluk a kis "Avas szépe".

A hozzászólók közül sokan azonban úgy gondolták, csak kihasználta az állatot a kampány hajrájában, hogy növelje a népszerűségét, mikor pedig már nem volt rá szükség a további cukiskodáshoz, egyszerűen eldobta.

Jakab az áprilisi örökbefogadásról szóló hírt követően már nem posztolt a kutyáról, mikor viszont kezdett elszabadulni a népharag, vasárnap közzétett egy újabb bejegyzést. Ebben azt állította, hogy Ribizli „ahogy nőtt, egyre sűrűbben viselkedett agresszíven, többször nekiment és megkapta a gyerekeimet, akik ezután félni kezdtek tőle”. Ezért új gazdit keresett neki, de két hónap múlva ő visszavitte a telepre, mert szintén képtelen volt kezelni. „Ha valaki erőskezű, hozzáértő gazdája lenne – mi nem voltunk azok – kérem, segítsen rajta” – tette hozzá.

Úgy tűnik, ezzel nem hatotta meg a gyepire visszavitt kutya pártjára állókat, volt, aki azt üzente neki, ha egy pár kilós kutyával nem bír, és nem is kér segítséget a szocializálásához, inkább ne akarja az országot irányítani. Más a gyerekeit hozta fel, nekik vajon mit mond, „kihozzuk, fotózkodunk, ha lemegy a választás, vissza kell …. a gyepire, jó példa, hogyan bánj tárgyként egy érző lénnyel”.

Ribizli a miskolci gyepmesteri telepen ezek szerint most már harmadjára, tartós gazdit keres.

Balra az áprilisi fotó a befogadásról, jobbra a már megnőtt kutya
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Álprofilokkal csalt ki tízmilliókat Facebookon egy férfi

Álprofilokkal csalt ki tízmilliókat Facebookon egy férfi

Újítás a notebookoknál: láthatatlan kamerát tenne a képernyőbe a Samsung

Újítás a notebookoknál: láthatatlan kamerát tenne a képernyőbe a Samsung

Kisiklott és részben az oldalára dőlt egy tehervonat Murakeresztúron

Kisiklott és részben az oldalára dőlt egy tehervonat Murakeresztúron