szerző:
Gergely Zsófia

Vona Gábor (reklám)vizslái is felsírnának, akkora virtuális vihar kerekedett a hétvégén a Facebookon abból, hogy Jakab Péter jobbikos képviselő kampányidőszakban örökbefogadott kutyája visszakerült a menhelyre. Azzal vádolták a politikust, hogy csak népszerűsködésből fogadta be az állatot, gyerekeivel együtt pózolt is vele, majd amikor már nem kellett, és probléma is adódott vele, egyszerűen elpasszolta. Jakab szerint viszont a kutya agresszív volt. Ribizli mindenesetre újra a gyepin vár gazdára.

Egy önkéntes tette közzé először, hogy mikor hétvégén a miskolci „gyepin”, vagyis gyepmesteri telepen segített sétáltatni az állatokat, meglepetésére ott találta azt a kutyát, amit a jobbikos Jakab Péter fogadott örökbe. „Ezek szerint nem tartott sokáig az örökbefogadás” – jegyezte meg.

Az állatbarátok dühösen azonnal kommentelni és terjeszteni kezdték a posztot, ugyanis Jakab közvetlenül az április 8-i választás előtt, 2-án saját oldalán gyerekeivel és a Ribizli nevű kutyával pózolt. Azt írta, pár hete fogadták be az állatot miskolci gyepmesteri telepről, és szmájlival üzent, mennyire „ragyogóan van” náluk a kis "Avas szépe".

A hozzászólók közül sokan azonban úgy gondolták, csak kihasználta az állatot a kampány hajrájában, hogy növelje a népszerűségét, mikor pedig már nem volt rá szükség a további cukiskodáshoz, egyszerűen eldobta.

Jakab az áprilisi örökbefogadásról szóló hírt követően már nem posztolt a kutyáról, mikor viszont kezdett elszabadulni a népharag, vasárnap közzétett egy újabb bejegyzést. Ebben azt állította, hogy Ribizli „ahogy nőtt, egyre sűrűbben viselkedett agresszíven, többször nekiment és megkapta a gyerekeimet, akik ezután félni kezdtek tőle”. Ezért új gazdit keresett neki, de két hónap múlva ő visszavitte a telepre, mert szintén képtelen volt kezelni. „Ha valaki erőskezű, hozzáértő gazdája lenne – mi nem voltunk azok – kérem, segítsen rajta” – tette hozzá.

Úgy tűnik, ezzel nem hatotta meg a gyepire visszavitt kutya pártjára állókat, volt, aki azt üzente neki, ha egy pár kilós kutyával nem bír, és nem is kér segítséget a szocializálásához, inkább ne akarja az országot irányítani. Más a gyerekeit hozta fel, nekik vajon mit mond, „kihozzuk, fotózkodunk, ha lemegy a választás, vissza kell …. a gyepire, jó példa, hogyan bánj tárgyként egy érző lénnyel”.

Ribizli a miskolci gyepmesteri telepen ezek szerint most már harmadjára, tartós gazdit keres.

Balra az áprilisi fotó a befogadásról, jobbra a már megnőtt kutya
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A finnek nagyon jól szórakoznak Donald Trumpon

A finnek nagyon jól szórakoznak Donald Trumpon

Itt megtekintheti Orbán Viktor mai meccsnéző partnereit

Itt megtekintheti Orbán Viktor mai meccsnéző partnereit

A liberálisok kiakadtak az Orbán-Tarlós megállapodáson

A liberálisok kiakadtak az Orbán-Tarlós megállapodáson

Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Nemzetek Ligája - Portugáliában lesz a négyes döntő

Nemzetek Ligája - Portugáliában lesz a négyes döntő

Nocsak: már készül az első játék a PlayStation 5-re?

Nocsak: már készül az első játék a PlayStation 5-re?