szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bíró szerint a társadalom további védelme fontosabb, mint a férfi reintegrációja.

Nem szabadulhat idő előtt az olaszliszkai lincselés egyik elkövetője. A harmadrendű vádlottat 2009. november 13-án jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélték úgy, hogy jó magaviselet esetében, a büntetés 4/5 részének letöltése után feltételesen szabadulhat. Ez október 20-án lett volna esedékes, a bíró azonban úgy döntött: nem engedi szabadon az elkövetőt – írja az Index.

Az indoklás szerint

a magyar kriminalisztika egyik legbrutálisabban elkövetett és egyik legnagyobb társadalmi felháborodást kiváltó ügyében a büntetési célok továbbra is csak úgy érhetők el, ha az elítélt nem kerül szabadlábra.

A bíró szerint a fogvatartott jó magaviselete önmagában nem indokolja a szabadon engedést.

2006 októberében a szabályosan közlekedő Szögi Lajos kocsija előtt átszaladt, majd az árokparton elesett egy 11 éves kislány. Amikor Szögi megállt, hogy megnézze, nem esett-e baja, a gyerek rokonai, ismerősei rátámadtak, és a pedagógust két kislánya szeme láttára agyonverték. A gyilkosok közül ketten már szabadlábon vannak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Utcát neveznek el az olaszliszkai áldozatról

Szögi Lajosról nevezik el Tiszavasváriban a Zalka Máté utcát. Bár az állam 46 millió forintos kártérítést ítélt meg az agyonvert tanár rokonainak, a család még egy fillért nem látott az összegből.

Koronavírus: 285-en meghaltak, 11 ezer ember fekszik kórházban

Koronavírus: 285-en meghaltak, 11 ezer ember fekszik kórházban

Orbán Viktor külön posztban búcsúzik az elhunyt Igaly Diánától

Orbán Viktor külön posztban búcsúzik az elhunyt Igaly Diánától

Perceken múlhatott két nő élete a leégett szentendrei Sparban

Perceken múlhatott két nő élete a leégett szentendrei Sparban