szerző:
hvg.hu

A színész stroke-ja óta először adott szólalt meg élő, televíziós adásban, logopédusa szerint sokat fejlődött, ő azonban nem elégedett az eredménnyel.

Először szólalt meg élő, televíziós adásban Kulka János. A színész 2016-ban kapott stroke-ot, azóta kerülte a nyilvánosságot. Az ATV Egyenes beszéd című műsorának stúdiójába klinikai logopédusával, Varga Saroltával együtt érkezett.

A színész agyi sérülése miatt beszédzavarral küzd, a műsorvezető kérdéseire ezért csak röviden, szélesen gesztikulálva válaszolt. Azt mondta, köszöni, jól van, folyamatosan jár logopédushoz és zeneterápiára is. Logopédusa szerint rengeteget fejlődött, a színész azonban nem elégedett magával. A betegség következtében csak beszéde sérült, intellektusa megmaradt, ezért néha úgy érzi, börtönbe zárva éli mindennapjait.

Idegen vagyok, érted?

- fogalmazott. Hozzátette: úgy érzi, sok régi ismerőse zavarban van, amikor vele találkozik, nem értik meg, hogy csak a beszéde lett más, a jelleme nem. Kulka először a Klubrádiónak adott interjút, majd a Fókusznak, az első élő, televíziós adást ugyanakkor kedden vállalta. Azt már korábban bejelentette, hogy a színházi szerepektől visszavonul, a filmszerepektől viszont nem zárkózik el. Ősszel már a Liza, a rókatündér rendezőjének új thrillerében szerepel majd.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Kult

Kulka János először beszélt hatalmas küzdelméről

A színész két éve kapott súlyos sztrókot, ami miatt sokáig meg sem tudott szólalni. A betegsége óta most először a Klubrádióban beszélt, és megküzdött minden szóért. A műsor vendége volt Kulka János logopédusa, Varga Sarolta is.

Kapkodás az olajpiacon, kik és miért ráncigálják az árakat?

Kapkodás az olajpiacon, kik és miért ráncigálják az árakat?

Érdekes módszerrel nézték meg, hol van a legtöbb szupersportkocsi a világon

Érdekes módszerrel nézték meg, hol van a legtöbb szupersportkocsi a világon

Theresa May: Utolsó, legnehezebb szakaszukban vannak a Brexit-tárgyalások

Theresa May: Utolsó, legnehezebb szakaszukban vannak a Brexit-tárgyalások

Még mindig sugárzik a víz Fukusimánál

Még mindig sugárzik a víz Fukusimánál

Senkit nem hagyott külföldön a csődbe ment utazási iroda

Senkit nem hagyott külföldön a csődbe ment utazási iroda

Újabb 5000 vevő pártolt el Mészáros vidéki lapjaitól

Újabb 5000 vevő pártolt el Mészáros vidéki lapjaitól