szerző:
hvg.hu

A fészek hatalmas volt, egy ember vállalta csak, hogy kiírtja a darazsakat.

Hatalmas fészket építettek maguknak a lódarazsak egy jászberényi pár házában: a padláson megtalált fészek akkora volt a Blikk beszámolója szerint, hogy egy normál személyautó belsejének a negyedét is simán kiteszi.

Az ott lakó férfi tavaly októberben veszítette el édesanyját, egy darázs csípte meg, de senki nem tudta, hogy allergiás rá. A mentők hiába értek ki időben a helyszínre, nem tudtak rajta segíteni. A férfi párja, aki szintén ott lakik, várandós, így érte és leendő gyermekéért is aggódott.

A fészek kiirtását egyetlen szakember vállalta, de a helyszínre tűzoltók és mentőkocsik is érkeztek, mert fel kellett készülni egy esetleges életveszélyes helyzetre.

A fészket a tető szélén, egy gerenda alatt találták meg, a szakember becslése szerint 50-60 ezer darázs repkedett körülötte. Azért is kellett gyorsan cselekedni, mert a lódarázs egyszerre harap és szúr.

Képeket a Blikk cikkében talál.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!