Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Tetszett a cikk?

Tarolt a Fidesz, áll öles betűkkel a 18. századi tipográfia utolsó magyarországi bástyája, a Magyar Hírlap címlapján. Széles Gábor lapja az időközi választások eredményére utalt ezzel, és sorolja a településeket, ahol a választások óta nyert a Fidesz. "Az időközi választások azt mutatják, a magyarok elégedettek a kormány tevékenységével és hogy az embereket nem lehet átverni", idézi még mindig a címlap Deák Dániel politológust.

Ezzel csakis egyetérteni lehet: a Fidesz balmazújvárosi veresége épp erre mutatott rá: a helyieket nem lehet átverni, hiába áll ki egy politikában totálisan kezdő független jelölt mellett a Fidesz, és fenyegetőzik.

Bent a vonatkozó cikk ugyanazt ragozza, amit a címlap. Azonban a balmazújvárosi eredménynél annyit olvashatunk: a független jelölt nyerte el a polgármesteri posztot. De melyik? Volt három. A nyertes jelölt nevét sem írják le.

A felcsúti és pásztói eredményeket persze részletesen elemzi a lap, hisz itt fideszes győzelem született. Az ellenzék nem mer hivatalosan támogatni jelölteket, mert félnek a kudarctól, mondja Deák. Érdekes, Balmazújvárosban, ahol 14 ezer ember szavazhatott (Felcsúton 1500, Pásztón 7000), pont ugyanezt csinálta a Fidesz is, nem állított pártjelöltet, mindegy, ez sem derül ki. Az ellenzéki pártok válságban vannak, mondja Deák, ebben persze igaza van. De a kormányoldal kudarcára rámutatni már nem szabad, ezt nagyon jól tudják a lapnál.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dercsényi Dávid Itthon

Legyőzte a Fidesz emberét, most együttműködést ígér Balmazújváros új vezetője

Nem jött be a Fidesz számítása Balmazújvárosban: a helyiek nem a kormánypárt által támogatott független jelöltet választották meg polgármesternek. Pedig a végül győztes Hegedűs Péternek elég erős ellenszélben kellett kampányolni, többek közt Tiba István fideszes parlamenti képviselő és Kósa Lajos is igyekezett lebeszélni róla az embereket. Hegedűs azt mondja, ha akadályozzák a munkáját, nem lesz rest kikapni a csontvázakat a szekrényből.

Dercsényi Dávid Itthon

Dübörög, fenyeget és vagdalkozik a NER az új polgármestert választó Balmazújvárosban

Saját helyi politikusai helyett egy politikában teljesen járatlan független jelölt mögé állt be a Fidesz Balmazújvárosban. Ha nem őt választja a város, rengeteg fejlesztéstől esik el, fenyeget a hatalom. A tét valóban nem kicsi: egy nem Fidesz-hű polgármester megzavarhatná a helyi erős embereket abban, hogy kontrollálják a város pénzügyeit. Időközi választást egyébként azért kell tartani, mert az előző polgármesternek vesztegetés miatt börtönbe kell vonulnia.

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Nem a köhögés a koronavírus-fertőzöttség leggyakoribb tünete

Nem a köhögés a koronavírus-fertőzöttség leggyakoribb tünete

Fidesz: Szájer az egyedüli helyes döntést hozta meg

Fidesz: Szájer az egyedüli helyes döntést hozta meg