szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez következik az Európai Unió jogszabályaiból, válaszolta Nagy István agrárminiszter Oláh Lajos DK-s politikus kérdésére.

Szerdán válaszolt Nagy István agrárminiszter Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció képviselőjének, aki írásban azt kérdezte: helyesnek tartja-e, hogy olyan földek után is kapnak agrárvállalkozók EU-s támogatást, melyek parlagfűvel szennyezettek.

Nagy István válasza szerint a vonatkozó uniós rendelet szerint csak olyan terület után járhat támogatás, amelyen mezőgazdasági tevékenységet végeznek. Ebbe pedig a mezőgazdasági művelés, vagy a legeltetésre alkalmas állapot fenntartása tartozik bele, egy elgyomosodott terület tehát ezen feltételeknek nem felelhet meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Zsófia Itthon

"Az agrár lehet menő, már nem egyenlő a sáros csizmával" – interjú Nagy István agrárminiszterrel

Az új Orbán-kormány egyik minisztere sem debütált annyira rosszul, mint Nagy István agrárminiszter: parlamenti bemutatkozó meghallgatásából szakmai kérdések helyett az az egyetlen mondása ment át, hogy a szendvicsét eldobáló migráns miatt nyakunkon a sertéspestis. Ezt követően ültünk le vele, és nemcsak arról beszélt, milyen volt rossz értelemben vett celebbé válni, de terveiről is, amivel a lengyelek példáját követve állítaná új pályára a mezőgazdaságot.

Mi mással menekülhetne Rómában Tom Cruise, mint egy sárga Fiat 500-assal?

Mi mással menekülhetne Rómában Tom Cruise, mint egy sárga Fiat 500-assal?

Szokatlan módon csökkent a kórházak adóssága

Szokatlan módon csökkent a kórházak adóssága

Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit

Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit