szerző:
hvg.hu

Valaki fogta és kivágta a más háza előtt ültetett fákat, a tulajdonos viszont mindent rögzített biztonsági kamerájával. Mindkettőjükre jogi következmény várhat.

Különös vita borzolja a kedélyeket Kecskemét-Hetényegyházán. Egy önjelölt közterület felügyelő két facsemetét vágott ki az utcán, mert szerinte azok zavarták a közlekedőket – a tulajdonos azonban, akinek a háza előtt álltak a fák, mindezt rögzítette egy biztonségi kamerával.

A felvételeket aztán közzétette a Facebookon, ezután hamar kiderült, ki volt a tettes. Most azonban mindkettőjükre eljárás vár: a férfi jogtalanul vágta ki a facsemetéket, a tulajdonos viszont mindezt nem rögzíthette volna.

 Az RTL Klub Híradója az üggyel kapcsolatban megkereste a közterület felügyeletet, akik azt válaszolták: közterületre facsemetéket ültetni és onnan kivágni is csak engedéllyel lehet, mindkét esetben nekik kell intézkedniük. A ház biztonsági kamerája ugyanakkor nem rögzítheti az utcán történő eseményeket, így a tulajdonosnak is jogi következményekre kell számítania.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!