szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ahogy Mága Zoltán és Patyi András is, valamint Alapi István, az Edda gitárosa is.

Állami kitüntetéseket adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.

Ünnepi beszédében Kásler Miklós kiemelte: augusztus 20-a a magyar nemzet, a magyar állam legfontosabb ünnepe, „múltunk, jelenünk és jövőnk összekötő eleme, amely egyesít magában mindent, amit ma magyarnak nevezhetünk”.

A díjazottak teljes listája a Kormány honlapján található, kiemelendő, hogy lovagkeresztet kapott többek között Menczer Erzsébet, aki amellett, hogy a Szovjetunióban volt magyar politikai rabok és kényszermunkások szervezetének is elnöke, a Fidesz jelöltjeként idén és 2014-ben is kikapott egyéni választókerületében, jegyzi meg az Index. Aikelin Sándor, Kaáli-Nagy Kálmán, Mohos Andor, Gúth Zoltán és Tóth István egykori gulág-foglyok szintén állami elismerésben, az érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesültek.

A Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozatát kapta mások mellett Varga István ügyvéd, korábbi fideszes parlamenti képviselő. Ő korábban arról beszélt, hogy a nőknek többet kellene szülniük, és akkor fel sem merülhetne a családi erőszak. „Azzal kellene foglalkozni, hogy ebben a társadalomban ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek. És akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak” – mondta korábban Varga.

Szintén a tisztikereszt polgári tagozatát kapta meg Párkányi Raab Péter, a Szabadság téri német megszállásos emlékművet is készítő szobrász, valamint Mága Zoltán. Ő hegedül.

A Magyar Érdemrend középkeresztjét – amit korábban Bayer Zsolt is megkapott, majd ezt követően a kitüntetést többen visszaadták – kapta többek között Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság és a közszolgálati egyetem nemrég leköszönt rektora, aki egyre közelebb ahhoz, hogy az új, felállítandó közigazgatási bíróság vezetője legyen.

Kiemelendő még, hogy állami kitüntetést kapott az Edda gitárosa, Alapi István is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő

Egy első világháborús osztrák–magyar katona maradványaira találtak rá Olaszországban

Egy első világháborús osztrák–magyar katona maradványaira találtak rá Olaszországban

30 ezer újfajta koronavírustesztet kaptak a magyar mentők, már használják

30 ezer újfajta koronavírustesztet kaptak a magyar mentők, már használják