szerző:
hvg.hu

A látványos timelapse-felvételt készítettek Magyarszéken, amelyen jól megfigyelhető, hogyan jönnek létre a helyi adottságok által kialakított zivatarok.

Az Időkép magyarszéki webkamerája vasárnap szikrázó napsütést rögzít, majd hirtelen megjelenik egy felhő, aztán még egy, hamarosan pedig kialakul az egész zivatarcella, amit erős szél, néhol pedig apró szemű jégeső kísért.

Mindez jó példája annak, mennyire meghatározóak tudnak lenni a helyi adottságok a zivatarok szempontjából – olvasható a videó kísérőszövegében. Ez esetben a Mecsek vonulatához érkezve a meleg levegő felfelé kezdett mozogni, s harmatpontot (a hőmérséklet, ahol a nedvesség kicsapódik) elérve pedig gomolyfelhőket hozott létre. Azok továbbfejlődéséből alakultak ki zivatarfelhők.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!